Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Θρασύτητα στη ΝΔ για το Βατοπέδι καταλόγισε ο Πεταλωτής

«Χλευάζει την αίσθηση περί δικαίου του απλού πολίτη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Υποσχέθηκε τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε «να αποτελεί παρελθόν η ατιμωρησία, ειδικά για τους πολιτικούς», υποσχέθηκε η κυβέρνηση δια στόματος Πεταλωτή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε θρασύτατες τις δηλώσεις της Ν.Δ. και πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, που έγιναν με αφορμή την παραγραφή των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

"Καλύπτεται πίσω από αυτό το ευεργέτημα της παραγραφής για τα πολιτικά πρόσωπα, για να χλευάσει πραγματικά την αίσθηση περί δικαίου του απλού πολίτη", είπε για τη Νέα Δημοκρατία. Θεώρησε ύβρι το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση "θεωρεί ότι είναι δικαιωμένη και πανηγυρίζει επειδή παραγράφηκαν τα αδικήματα των υπουργών της". Πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι έκλεισαν τη Βουλή το Μάϊο του 2009.

"Ταυτίζεται πλήρως με το κυβερνητικό της παρελθόν", πρόσθεσε για τη Ν.Δ.

Όσον αφορά στους ελέγχους των περιουσιακών στοιχείων πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ, ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι η φορολογική δικαιοσύνη είναι υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης. Διευκρίνισε ότι η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η γραμματέας του πρωθυπουργού, Ρεγγίνα Βάρτζελη, ζήτησε από το ΣΔΟΕ να μη γίνουν έρευνες σε εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. "Εννοείται ότι καμία τέτοια εντολή δεν υπήρξε [...] το να υπάρχει άγνοια ή λάθος ενημέρωση ίσως δικαιολογείται από την καθημερινότητα που τρέχει, όμως τέτοια υποβολιμαία δημοσιεύματα θα πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν", είπε.

.