Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Χοντραίνει το εσωκομματικό παιχνίδι με τη ΝΔ στην Ξάνθη

Πως αλλάζει το σκηνικό μετά τον διορισμό Τσαλίδη στην σκιώδη κυβέρνηση, τις δηλώσεις Παυλίδη και τον αποκλεισμό Κοντού;
          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ
          ΠΟΥ  ΘΑ  ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ



Έναρξη της μάχης για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, φαίνεται ότι αποτελούν οι πρόσφατες εξελίξεις που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον κυρίως στις εσωτερικές ισορροπίες.

Η πρόσφατη τοποθέτηση του Φίλιππου Τσαλίδη στο τομέα Παιδείας της «σκιώδους» κυβέρνησης της Ν.Δ. και οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργο Παυλίδη στον τοπικό τύπο για τον πρώην βουλευτή, έδωσαν τον τόνο για όσα πρόκειται να επακολουθήσουν. Ιδιαίτερα η δήλωση του Γ. Παυλίδη ότι η επιλογή του Φίλιππου Τσαλίδη «δεν αποτέλεσε επιλογή Σαμαρά αλλά κάποιων κύκλων» ξάφνιασε και χαρακτηρίστηκε απρόσμενα σκληρή απέναντι στον πρώην βουλευτή.

Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, παρότι σηματοδοτεί μια νέα πραγματικότητα, ενδεχομένως να υπήρξε και υποτιμητική για το ίδιο το κόμμα της Ν.Δ., κάτι που ίσως διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες.


To μέλλον του Αλ. Κοντού

Ο πρώην βουλευτής και ο πρώην Νομάρχης φέρεται να είναι τα δύο πρόσωπα θα διεκδικήσουν στην επόμενες βουλευτικές εκλογές την έδρα του βουλευτή. Για το νυν βουλευτή Αλέξανδρο Κοντό, η απουσία του από τις θέσεις των τομεαρχών καθώς και οι πληροφορίες του τελευταίου χρονικού διαστήματος, ενδεχομένως και να αποτελούν προμήνυμα ότι θα αποχωρήσει από τη βουλή στο τέλος της θητείας του με κοινή, ίσως, επιθυμία.

Αυτό δεν σημαίνει όμως αποχώρηση από την πολιτική καθώς το τελευταίο διάστημα ολοένα και πληθαίνουν οι απόψεις που κάνουν λόγο για πρόθεση του πρώην Υπουργού να διεκδικήσει το Δήμο της Ξάνθης στις εκλογές του Ιουνίου του 2014. Ίσως όμως το σενάριο να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ο ίδιος να επιμείνει στην κεντρική πολιτική.

Αν και μόλις έχουν διεξαχθεί οι δημοτικές εκλογές ενώ το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών απομακρύνεται όλο και περισσότερο, τα στελέχη της Ν.Δ. που θα πρωταγωνιστήσουν το επόμενο διάστημα, «παίρνουν θέσεις» για τις επόμενες μάχες, οι οποίες απαιτούν μακρά προεργασία.


Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/