Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Και τρίτο γκάλοπ για τον φράχτη στον Εβρο, στην «Καθημερινή»...

Πόσοι τάσσονται υπέρ της κατασκευής του και πόσοι κατά, σύμφωνα με αυτό;

Πόσοι είναι ενημερωμένοι για το θέμα; Εκτιμούν ότι θα βοηθήσει την κατάσταση;
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Σύμφωνοι με το σχέδιο της κυβέρνησης για κατασκευή φράχτη στον Εβρο, ως μέτρο ανάσχεσης της παράνομης μετανάστευσης, εμφανίζονται 6 στους 10 Ελληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας με τίτλο «Η κοινή γνώμη απέναντι στο «τείχος» του Εβρου», που διενήργησε η Public Issue για την «Καθημερινή» της Κυριακής. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει πως το θέμα της παράνομης μετανάστευσης απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη, καθώς και πως οι πολίτες θεωρούν ότι είναι αναγκαίο η χώρα μας να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μάλιστα, όσον αφορά την κατασκευή του φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία στον Εβρο, το 55% των ερωτηθέντων απαντά ότι είναι από τα μέτρα που μπορούν να εμποδίσουν το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα. Υπέρ της κατασκευής του φράχτη τοποθετείται η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (51%), μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (37%), ενώ σύμφωνος εμφανίζεται και ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς.

Ενδεικτικό της ευρείας συζήτησης που γίνεται για το θέμα είναι το στοιχείο πως το 87% δηλώνει ότι έχει ακούσει ή διαβάσει κάτι σχετικά. Μάλιστα, το 51% των πολιτών δηλώνει ότι είναι πολύ ή αρκετά ενημερωμένο σχετικά.

Η πανελλαδική έρευνα της Public Issue πραγματοποιήθηκε το διήμερο 12 - 13 Ιανουαρίου, περίπου δύο εβδομάδες μετά την αρχική γνωστοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης για ανέγερση του φράχτη. Τα αποτελέσματα αποτυπώνουν την αίσθηση ότι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης έχει εξελιχθεί σε ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.


Πηγή:   http://www.kathimerini.gr/