Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Κλείνουν τα σύνορα στους Κήπους αύριο οι βενζινοπώλες

Αντιδρούν στην διάθεση αφορολόγητων καυσίμων στο τελωνείο, που θεωρούν ταφόπλακα
Βάζουν λουκέτα όλο και περισσότερα βενζινάδικα στον Βόρειο Έβρο και κυρίως στην Ορεστιάδα
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας με Τουρκία, πΓΔΜ και Αλβανία πρόκειται να δρομολογήσουν από τη Δευτέρα οι Έλληνες βενζινοπώλες, εάν μέχρι την Κυριακή η Πολιτεία δεν πάρει πίσω την απόφασή της για επαναλειτουργία των πρατηρίων διάθεσης αφορολόγητων πετρελαιοειδών προϊόντων στους Μεθοριακούς Σταθμούς, Κήπων, Ευζώνων και Κακαβίας, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Γ. Μαγλουσίδης, πρόεδρος των πρατηριούχων στο νομό Κιλκίς.
Σε συνάντηση στο Κιλκίς, στην οποία συμμετείχαν πρόεδροι ενώσεων πρατηριούχων από όλη την Ελλάδα, αποφασίστηκε ομόφωνα η έναρξη των κινητοποιήσεων τους από Δευτέρα, με στόχο τους μάλιστα “να μην μπαίνει και να μην βγαίνει τίποτα από τα τρία συγκεκριμένα σημεία της χώρας μας.
Η απόφαση για την επαναλειτουργία των τριών σταθμών, αποτελεί ταφόπλακα για τους πρατηριούχους” δήλωσε ο κ. Μαγλουσίδης, και διερωτήθηκε για το εάν “η συγκεκριμένη κίνηση λειτουργεί ως αντιπερισπασμός για την έξοδο Ελλήνων καταναλωτών στις γειτονικές χώρες, προκειμένου να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους”.
Ως γνωστόν η Εταιρεία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. επαναλειτουργεί τα πρατήρια διάθεσης Αφορολόγητου Πετρελαίου Κίνησης στους Μεθοριακούς Σταθμούς Κήπων Έβρου, Κακκαβιάς και Ευζώνων με τις παρακάτω προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στη σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών:
•Η πώληση αφορά αποκλειστικά στη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου κίνησης, σε οχήματα δημόσιας χρήσης, και όχι βενζίνης ή άλλου τύπου καυσίμου

•Τα οχήματα πρέπει να φέρουν πινακίδες Τρίτων - εκτός Ε.Ε. - Χωρών

•Οι οδηγοί πρέπει να είναι υπήκοοι Τρίτης Χώρας

•Το ίδιο όχημα δεν μπορεί να ανεφοδιαστεί με πετρέλαιο κίνησης εάν δεν έχουν περάσει 72 ώρες από τον προηγούμενο εφοδιασμό.

«Η επαναλειτουργία των Πρατηρίων Διάθεσης Πετρελαίου Κίνησης στους Μεθοριακούς Σταθμούς δίνει νέα δυναμική στον Όμιλο Folli Follie.
Δεσμευόμαστε ότι θα τηρούνται αυστηρά όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις αγοράς και πώλησης του πετρελαίου κίνησης με στόχο την πάταξη της λαθρεμπορίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.
Η επαναλειτουργία των πρατηρίων δεν πλήττει την τοπική οικονομία, αλλά αντίθετα συμβάλει στην τόνωση της, στη διαμόρφωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού, καθώς και στην απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού. Ως τόσο η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, στο βόρειο Έβρο και κυρίως στην Ορεστιάδα, καθώς όλο και περισσότερα Πρατήρια βάζουν λουκέτο, όχι μόνο εξ αιτίας της οικονομικής δυσπραγίας και της υπέρογκης αύξησης των τιμών στη βενζίνη, αλλά κυρίως γιατί οι οδηγοί της περιοχής, γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους από την Βουλγαρία.

Όπως μας είπε Πρατηριούχος της Ορεστιάδας : “Εμείς πουλάμε τώρα μόνο πετρέλαιο για θέρμανση, αφού πετρέλαια κίνησης και βενζίνη εφοδιάζονται οι αυτοκινητιστές από δίπλα, στην Βουλγαρία”.

Η κατάσταση είναι απελπιστική και τώρα μπαίνει η ταφόπλακα από τα Αφορολόγητα (Duty Free) Πρατήρια”.

”Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε με το κλείσιμο του Τελωνείου των Κήπων, την προσεχή Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, αν εν τω μεταξύ δεν ανακληθεί αυτή η παράλογη απόφαση από την Κυβέρνηση”.


Πηγή:  http://www.elthraki.gr/