Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Και φράχτη και... αντιαρματική τάφρο ζητάει ο Κοραντής στον Έβρο

Στενό σύμμαχο ως προς την κατασκευή του φράχτη στον Εβρο βρήκε η κυβέρνηση στις τάξεις του ΛΑΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ο βουλευτής του κόμματος και πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Ι. Κοραντής, εξέφρασε μετά πολλών επαίνων τα θερμά του συγχαρητήρια για την κυβερνητική πρωτοβουλία κατά την ανάπτυξη σχετικής ερώτησής του στη Βουλή.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατέθεσε και σειρά προτάσεων. Μεταξύ αυτών, να δημιουργηθεί και αντιαρματική τάφρος από τις ένοπλες δυνάμεις, να επεκταθεί ο φράχτης στον ποταμό σε περιοχές όπου το βάθος του νερού είναι μικρό, να επανεξεταστούν οι κανόνες εμπλοκής των ενόπλων δυνάμεων, να γίνεται βίαιη επαναπροώθηση σε περιπτώσεις σύλληψης στις όχθες του ποταμού.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, δεν φάνηκε να ενοχλείται από την ακρότητα των θέσεων του κ. Κοραντή. Αντιθέτως δήλωσε πως «καταγράφουμε όλες τις θετικές παρατηρήσεις και προτάσεις». Παρατήρησε μόνο ότι «οι ένοπλες δυνάμεις έχουν καθαρά συμβουλευτικό και υποβοηθητικό ρόλο, διότι τη φύλαξη των συνόρων την έχουν αναλάβει η αστυνομία και το λιμενικό».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε εξάλλου ότι η χώρα δεν αντέχει το βάρος και την πίεση των μεταναστευτικών ροών. Σ' ό,τι αφορά τέλος την κατασκευή του φράχτη, είπε ότι εκτός όλων των άλλων έχει και συμβουλευτικό χαρακτήρα. «Στέλνει μήνυμα προς τα έξω ότι η Ελλάδα κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να δείξει πως δεν θα επιτρέψει σ' αυτές τις ροές να περάσουν από τη χώρα».


Πηγή:  http://www.enet.gr/