Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Σεμινάρια σε μαθητές της Θράκης για την προληπτική ιατρική

Η Coca-Cola Τρία Εψιλον με ο Ερυθρός Σταυρός επισκέφθηκαν σχολεία, καθώς το πρόγραμμα  απευθύνθηκε στους μαθητές δημοτικών, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και δευτερογενώς στο ευρύ κοινό
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ







H Coca-Cola Τρία Εψιλον, μέσα στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, σχεδίασε και υλοποίησε, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας «Νοιάζομαι για την Υγεία μου». Η δράση αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας για την προαγωγή της έννοιας της πρόληψης και τη σημασία της για την υγεία όλων μας, κυρίως των κατοίκων απομακρυσμένων και υποβαθμισμένων περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, όπου η πρόσβαση στην ενημέρωση και σε υπηρεσίες υγείας είναι δύσκολη.

Η επιλογή της συγκεκριμένης κατεύθυνσης και των περιοχών όπου πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα υπήρξε απόρροια έρευνας και σύνθεσης στοιχείων που αφορούσαν κυρίως την άγνοια για τη σημασία της πρόληψης για την υγεία στην Ελλάδα.

Μέσα από το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνθηκε στους μαθητές δημοτικών σχολείων, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και δευτερογενώς στο ευρύ κοινό, η Coca-Cola Τρία Εψιλον με τον Ερυθρό Σταυρό επισκέφθηκαν συνολικά 11 νομούς της Βορείου Ελλάδος, όπως ο Εβρος, η Ροδόπη, η Ξάνθη, το Κιλκίς, η Καστοριά, η Πέλλα, η Κοζάνη, η Δράμα, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Φλώρινα καθώς και 5 απομακρυσμένα νησιά των Δωδεκανήσων.

Οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος ήταν η Προληπτική Ιατρική, η Αγωγή Υγείας, τα Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και η Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων. Ειδικότερα, το πρόγραμμα στόχευε να βοηθήσει στη διαμόρφωση και υιοθέτηση υγιών προτύπων συμπεριφοράς, να συμβάλει στη διάγνωση νοσημάτων σε αρχικό στάδιο και να εκπαιδεύσει στην παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο μέχρι να δεχτούν ιατρική βοήθεια.

Ο απολογισμός του Προγράμματος «Νοιάζομαι για την Υγεία μου» απέδειξε την επιτυχία των δράσεων. Περισσότεροι από 60.000 κάτοικοι ενημερώθηκαν για το θέμα της προληπτικής ιατρικής και της αγωγής υγείας, 850 μαθητές παρακολούθησαν τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών, περισσότεροι από 800 μαθητές και 710 κάτοικοι των ακριτικών περιοχών υποβλήθηκαν αντίστοιχα σε εξετάσεις προληπτικής ιατρικής και γενικότερες εξετάσεις. Επίσης, η ενθουσιώδης ανταπόκριση των κατοίκων ανάδειξε την ανάγκη να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο θέμα της πρόληψης στην επαρχία.

Η Coca-Cola Τρία Εψιλον, με αίσθημα ευθύνης δεσμεύεται να συνεχίσει τις δράσεις της για την προαγωγή της Υγείας, με συνέπεια και συνέχεια. Ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο, όπου το οικονομικό περιβάλλον δεν επιτρέπει την επένδυση σημαντικών κρατικών πόρων στον χώρο της υγείας.

.