Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Η Ξάνθη τις ευκαιρίες και τα δοκάρια, ο Εργοτέλης το γκολ

Ήττα - σοκ της ομάδας της Θράκης από αυτήν της Κρήτης στην αναμέτρηση που έκλεισε την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



Ένα ήταν αρκετό για τον Εργοτέλη, προκειμένου να πάρει μια πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Superleague. Οι "κιτρινόμαυροι" με σκόρερ τον Ρομάνο στην μοναδική καλή τους ευκαιρία στο ματς επικράτησαν με 1-0 της Skoda Ξάνθης στο γήπεδο των Πηγαδίων και έφτασαν στους 24 βαθμούς, όσους έχουν οι Ακριτική ομάδα και η Καβάλα

Από την άλλη η Skoda, είχε τις ευκαιρίες, είχε και δύο δοκάρια με τους Μαρσελίνιο και Μπούγκα, αλλά δεν κατάφερε να είναι εύστοχη στην τελική προσπάθεια και σίγουρα αδικείται από το αποτέλεσμα.

Η Skoda Ξάνθη ήταν καλύτερη συνολικά στην αναμέτρηση και έχασε αρκετές ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο είχε τρεις καλές ευκαιρίες και ένα δοκάρι, ενώ από την άλλη ο Εργοτέλης είχε μια ευκαιρία και καλή, καθώς ευτύχησε να σημειώσει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Στο δεύτερο μέρος πάλι η Ακριτική ομάδα ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες, με τις αλλαγές του Νίκου Παπαδόπουλου, έγινε πιο επιθετική πίεσε τους Κρητικούς, είχε δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν ήταν εύστοχη. Ο Εργοτέλης δεν έκανε φάσεις, αλλά έδωσε βάρος στην αμυντική λειτουργία η οποία ήταν καλή και της έδωσε το πολύτιμο "τρίποντο".

Μετά από το πρώτο αναγνωριστικό 15άλεπτο, οι δύο ομάδες ανέβασαν την απόδοσή τους με τους γηπεδούχους να έχουν τρεις καλές φάσεις, ένα δοκάρι και τους φιλοξενούμενους το γκολ. Στο 18', ο Μαρσελίνιο με ωραία κίνηση απέφυγε δύο αντιπάλους, έκανε το συρτό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 23' ήταν η σειρά του Πόι, να κάνει μια ωραία ενέργεια, έκανε και δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε και πάλι άουτ. Στο 26', ο Εργοτέλης έκανε αισθητή την παρουσία του, όταν ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
Η ομάδα της Ξάνθης, στο 30', έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Κατόνγκο έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Τζούνιορ αντί να διώξει, έστρωσε την μπάλα στον Μαρσελίνιο, που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη. Η απάντηση του Εργοτέλη ήταν άμεση και πιο εύστοχη. Στο 32' λοιπόν ο Μπούντιμιρ έβγαλε μια ωραία μπαλιά στο κέντρο της άμυνας της Skoda, ο Ρομάνο έγινε κάτοχος της μπάλας μπήκε στην μεγάλη περιοχή και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για να κάνει το 0-1 για τους Κρητικούς. Στο 43' το σουτ του Κατόνγκο, μπλόκαρε ο Δασκαλάκης, ενώ στο επόμενο λεπτό (44'), ο Μαρσελίνιο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και μετά από διώξιμο του Δασκαλάκη κατέληξε κόρνερ.

Η ομάδα της Skoda, μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο προκειμένου να ισοφαρίσει, αλλά η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι για δεύτερη φορά. Στο 47' ο Κατόνγκο δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Μπούγκα μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το τακουνάκι, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Δασκαλάκη.  Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση και στο 66', ο Φλίσκας έξω από την περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του στο 75', είχε ένα σουτ του Κυριακίδη, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 76', μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Δασκαλάκη, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για σπρώξιμο στον Βάλλα, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο 86' ο Μπέρτος έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μπούγκα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Μέχρι το τέλος του αγώνα, δεν άλλαξε κάτι, με τους γηπεδούχους να ασκούν πίεση προς τα καρέ του Εργοτέλη, αλλά οι "κιτρινόμαυροι" που είχαν κλείσει καλά όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους, κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους 0-1 και να πάρουν μια πολύ μεγάλη νίκη.

Γήπεδο: Πηγαδίων

Διαιτητής/ Βοηθοί: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)/ Φαντόπουλος (Πειραιά), Δημόπουλος (Μακεδονίας)

Skoda Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος (33' λ.τρ. Γκσμπούρνινγκ), Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Τζαγκι, Μαρσελίνιο, Φλίσκας, Κατόγνκο, Πόι (72' Μπεκαμένγκα), Μπέρτος, Σουάνης (46' Μπούγκα).

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Μπουντιμίρ (92' Ορφανός), Σασιασβίλι, Ρομάνο, Βίσιο, Βερπακόφσκις (93' Χαντί), Σίλβα, Φραγκουλάκης ( 69' Κυριακίδης), Μπέτο, Γιαλούσης.

Κίτρινες κάρτες: Μπόατενγκ (25', Skoda Ξάνθη), Κατόνγκο (37', Skoda Ξάνθη), Μπέρτος (74', Skoda Ξάνθη), Μπεκαμένγκα (91', Skoda Ξάνθη)- Ρομάνο (32', Εργοτέλης), Φραγκουλάκης (39', Εργοτέλης)

Σκόρερ: Ρομάνο (32', Εργοτέλης)

.