Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Σ. Ξυνίδης: "Η αγορά θα πάρει μπροστά"

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Δυτικής Μακεδονίας ο ξανθιώτης αν. υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ



"Σε λίγο καιρό η αγορά θα πάρει μπροστά", εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης, μιλώντας από το βήμα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Δυτικής Μακεδονίας και ζητώντας από τους επιχειρηματίες να συμβάλλουν στην «επανεκκίνηση της οικονομίας».


«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με μία επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται -κυρίως- στο κράτος και στα ταμεία του, όπως γινόταν μέχρι τώρα», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο νέος επενδυτικός νόμος επιβραβεύει την καινοτομία και την τεχνολογία και προωθεί τη διασύνδεση των επιχειρήσεων. Τόνισε ότι το υπουργείο του προσανατολίζει τις δράσεις του στη δημιουργία των προϋποθέσεων για μία οικονομία με ισχυρές παραγωγικές δυνατότητες, που θα βασίζεται στην υψηλή ποιότητα του εργατικού δυναμικού, το αποτελεσματικό κράτος, τις νέες τεχνολογίες και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Όσον αφορά, ειδικότερα, την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Ξυνίδης ανέφερε πως πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το αναπτυξιακό της μοντέλο και συμπλήρωσε ότι, για να βγει η περιοχή από τη δύσκολη θέση στην οποία σήμερα βρίσκεται, ο δρόμος είναι η στροφή στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, με έμφαση στον τριτογενή τομέα.


.