Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Σ. Ξυνίδη με τον Γιάννη Μπουτάρη


ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ
Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ
Ο ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ ΑΝ.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ 
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ Β. ΕΛΛΑΔΑ


Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η λειτουργία Επιχειρησιακής Μονάδας στη Θεσσαλονίκη και η αναβάθμιση της λειτουργίας της Αλεξάνδρειας Ζώνης καινοτομίας, ήταν μερικά από τα θέματα που συζήτησαν στη συνάντηση τους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης.


Παράλληλα, οι δύο άντρες συζήτησαν και την αξιοποίηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκης όπως και των Προγραμμάτων Διασυνοριακής Συνεργασίας. Ο κ. Μπουτάρης με τη σειρά του ενημέρωσε τον υπουργό για τα ζητήματα που αφορούν το δήμο, ενώ από την κουβέντα δε θα μπορούσε να λείψει το θέμα της Διεθνούς Εκθέσεως και το τι μέλει γενέσθαι με αυτήν. Αυτό που συμφώνησαν ήταν ότι δήμος και υπουργείο θα πρέπει να έχουν συνεχή συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ τους.


«Οξυμένα τα προβλήματα των εργαζομένων»

Με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης συναντήθηκε στη συνέχεια ο κ. Ξυνίδης, όπου και συζήτησε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία γενικότερα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε περισσότερο γύρω από τους εργαζομένους της ΕΝΚΛΩ, αλλά και της ΕΛΒΟ. Παράλληλα υπήρξε και κουβέντα για το θέμα των μεταναστών – απεργών πείνας, που φιλοξενούνται στο Εργατικό Κέντρο, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου και παραμονής των μεταναστών στην Ελλάδα.


«Προοπτικές ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα»

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του στη Θεσσαλονίκη, ο Σωκράτης Ξυνίδης συναντήθηκε με το γενικό πρόξενο της Γερμανίας στην πόλη κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο Αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Λάκης Μαραγκός και ο Δ/ντης του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος Δρ. Αθανάσιος Κελέμης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα αξιοποίησης των ΕΣΠΑ, του ΕΤΕΑΝ και του νέου επενδυτικού νόμου, καθώς και το πώς μπορούν να βοηθήσουν όλα αυτά και να γίνουν προοπτικές ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα.


Πηγή:  http://www.spnews.gr/