Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Διαμαρτυρίες στον Έβρο για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Οι καθηγητές ζητούν την ανάκληση της εισήγησης της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ;
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ;


Σε παράσταση διαμαρτυρίας και σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, προχώρησαν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των Α΄ και η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο κατάργησης και συγχώνευσης σχολείων στο νομό.

Οι καθηγητές ζητούν την ανάκληση της εισήγησης της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, για να κλείσουν τα Γυμνάσια Πέπλου, Λαβάρων και Ριζίων, καθώς και το Λύκειο Μεταξάδων.

Πρόκειται για μια απόφαση που δεν λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, τις θέσεις της ΟΛΜΕ, των τοπικών ΕΛΜΕ, και τη λαϊκή βούληση των τοπικών κοινωνιών, δήλωσαν οι καθηγητές που αντιδρούν στο σχέδιο των συγχωνεύσεων.

Παράλληλα αντιδράσεις για το κλείσιμο των σχολείων εκφράζονται και από τους δημάρχους της περιοχής, αύριο δε τα ΔΣ των Α΄ και η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε Έβρου, θα παραστούν και θα εκφράσουν την αντίθεσή τους, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή.

.