Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση μέσω επιστολής στον Σαμαρά του Βενιζέλου στον Δερμεντζόπουλο !!!

Τι αναφέρει ο υπουργός Αμυνας στον πρόεδρο της ΝΔ, με αφορμή τις επικρίσεις του βουλευτή Έβρου και των λοιπών τομεαρχών Άμυνας για τις κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ο υπουργός Άμυνας απαντά στους Τζίμα, Δερμεντζόπουλο και Γκίκα και καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να θωρακίσουν από κοινού τον νέο νόμο

Επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά απέστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή δηλώσεις εκπροσώπων του τομέα άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των τακτικών κρίσεων των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων του Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι γαλάζιοι εκπρόσωποι του τομέα Άμυνας "επιχείρησαν να παρέμβουν στις διαδικασίες των ετήσιων κρίσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που διενεργούνται κατά νόμον το Μάρτιο με την επωδό πως «η Νέα Δημοκρατία δεν θα μείνει απαθής σε περίπτωση νέων κομματικών κρίσεων, αλλά θα αναδείξει το θέμα εντός και εκτός Βουλής, στην πραγματική του διάσταση, υπό το πρίσμα και της κρίσης που διέρχεται η χώρα».

Ο Βενιζέλος απευθύνει κάλεσμα στον πρόεδρο της ΝΔ "να θωρακίσουμε την εφαρμογή του νέου αυτού νόμου, χωρίς κομματικές αντιδικίες και καχυποψίες που δεν προσιδιάζουν στην εποχή μας και στις συνθήκες κρίσης που περνά ο τόπος". Παράλληλα, χαρακτηρίζει "θεσμικά, δηλαδή συνταγματικά και δημοκρατικά αδιανόητο αυτού του είδους την «προειδοποίηση»", από τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Μαργαρίτης Τζίμας και οι αναπληρωτές Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Στέφανος Γκίκας ανέφεραν ότι "η περσινή εμπειρία, των κρίσεων του Μαρτίου 2010, με την πρωτοφανή κομματική άλωση των Ε.Δ., με τις επαναφορές στην ενέργεια γνωστών κομματικών αποστράτων, τις δυσμενείς κρίσεις πολλών άξιων αξιωματικών και τις αποστρατείες ικανότατων και εμπειρότατων στελεχών, μας αναγκάζει να προειδοποιήσουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον αρμόδιο Υπουργό, ότι δεν θα ανεχτούμε νέες κομματικές παρεμβάσεις στην Επετηρίδα των Αξιωματικών και αναξιοκρατικές κρίσεις".

"Τα στελέχη των Ε.Δ., μετά από μια χρονιά που καταγράφεται ως η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών, χρονιά που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραστικά, χρονιά που χιλιάδες στελέχη παραιτήθηκαν από τις Ε.Δ., χρονιά που υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες με τα λόγια και τις πράξεις τους, απαξίωναν, αποκαλώντας τους αξιωματικούς ακόμη και «αντιπαραγωγικούς», αυτό που επιθυμούν και απαιτούν, είναι η εμπέδωση της αξιοκρατίας και της ορθής κρίσης. Θέση που στηρίζουν απολύτως η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς", προσθέτουν τα στελέχη της ΝΔ.

Καλούν δε την κυβέρνηση "στο πλαίσιο της αξιοκρατίας να επανορθώσει εξόφθαλμα άδικες περσινές κρίσεις, επιτρέποντας σε άξιους αξιωματικούς και των τριών Κλάδων, να συνεχίσουν την καριέρα τους και την προσφορά στην Πατρίδα. Και η δήλωση καταλήγει με την προειδοποίηση ότι "Η Νέα Δημοκρατία δεν θα μείνει απαθής σε περίπτωση νέων κομματικών κρίσεων, αλλά θα αναδείξει το θέμα εντός και εκτός Βουλής, στην πραγματική του διάσταση, υπό το πρίσμα και της κρίσεως που διέρχεται η χώρα».


Πηγή:  http://www.parapolitika.gr/