Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μητέρα γέννησε στο Νοσοκομείο Ξάνθης και πήγε να πουλήσει το μωρό


Εγινε αντιληπτή από το προσωπικό, που ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να ακυρωθεί η αγοραπωλησία


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ένα από τα περιστατικά που οι αρχές υποπτεύονται το τελευταίο διάστημα στην Ξάνθη αλλά σπάνια είχαν την ευκαιρία να εντοπίσουν, σημειώθηκε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Πρόκειται για τις γεννήσεις βρεφών από αλλοδαπές που τα προορίζουν για παράνομη υιοθεσία. Νεαρή αλλοδαπη –πολίτης Βουλγαρίας- εισήχθη στο Νοσοκομειο της Ξάνθης τις τελευταίες μέρες προκειμένου να γεννήσει. Στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου αντιλήφθηκαν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία απέτρεψε την αγοραπωλησία του νεογέννητου και συνέλαβε τη μητέρα, η οποία και κρατείται.

Οι υποψήφιοι αγοραστές δεν έχουν εντοπιστεί – σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- ενώ το νεογνό νοσηλεύεται προσωρινά στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, με εισαγγελική εντολή και μέχρι να διευκρινιστεί η ποινική τύχη της μητέρας.

Τα περιστατικά αυτά με αλλοδαπές –κυρίως από το Κίρτζαλι της Βουλγαρίας- που γεννούν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης είναι πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα. Όπως είναι γνωστό, το Νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να περιθάλψει αυτά τα περιστατικά και οι γιατροί και νοσηλευτές που έχουν αρκετές φορές ενδείξεις ότι επίκειται πώληση του βρέφους, ενημερώνουν συχνά τις αστυνομικές αρχές.

Όπως είναι γνωστό, το Νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να περιθάλψει αυτά τα περιστατικά και έτσι οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό, αντιλαμβάνονται το σκοπό που εξυπηρετεί η μετάβαση στην Ελλάδα για τον τοκετό και ειδοποιούν τις αρχές.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/