Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο Φράχτης στην περιοχή του Έβρου (Προγεφύρωμα Καράαγατς)ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE EARTH ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...


Το τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για το "φράχτη"που πρόκειται κατασκευασθεί στην περιοχή των Καστανέων – Νέας Βύσσας, τη γνωστή και με την ονομασία "προγεφύρωμα Καράαγατς", με σκοπό να ανακόψει το κύμα των λαθρομεταναστών.

Ο φράχτης σχεδιάζεται να τοποθετηθεί στα χερσαία Ελληνοτουρκικά σύνορα σε μήκος 12.500 μέτρων περίπου, όπως φαίνεται και στο χάρτι.

O εν λόγω φράκτης κατά την γνώμη μας δεν θα ανακόψει το ρεύμα των λαθρομεταναστών, αλλά ίσως να το περιορίσει κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα.. Τις υπόλοιπες εποχές οι λαθρομετανάστες θα περνούν από άλλα σημεία του Έβρου ποταμού καθώς η στάθμη του νερού του περιορίζεται σημαντικά...

Για τους κατοίκους των χωριών της περιοχής ο φράχτης θα τους προσθέσει κάποιο αίσθημα ασφάλειας και κυρίως θα τους απαλλάξει από το φαινόμενο να βλέπουν μόλις ξυπνάνε το πρωί στις αυλές των σπιτιών τους, 30 ή 50 ή 100 λαθρομετανάστες, να παρακαλάνε για ένα κομμάτι ψωμί.

Eίναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να υπάρξει κάποια καλύτερη και μονιμότερη λύση, λόγω της μη ύπαρξης ισχυρής πολιτικής βούλησης και δυστυχώς το ρεύμα των λαθρομεταναστών θα αυξηθεί σημαντικά μετά τα διαδραματιζόμενα γεγονότα στην Αίγυπτο , Μαλαισία, Τυνησία κλπ.


Πηγή:  http://eglimatikotita.blogspot.com/