Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Σύσκεψη υπό τον Παπανδρέου για την παράνομη μετανάστευση

Συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ο αναπληρωτής Γιώργος Κουτρουμάνης και οι υφυπουργοί Άννα Νταλάρα και Χρήστος Αηδόνης
    ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;


«Διερευνητικού χαρακτήρα» αποκαλεί η κυβέρνηση τη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το Μεταναστευτικό. Κατατέθηκαν προτάσεις, χωρίς να ληφθούν αποφάσεις, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη, μέσα στις επόμενες δέκα μέρες.

Μεταξύ άλλων, προτάθηκε η "ελαστικοποίηση" του πλαφόν για τα ένσημα, για να μη χάνουν την άδεια παραμονής οι μετανάστες που έχουν πληγεί από την κρίση. Κατέθηκαν, επίσης προτάσεις για την επιβολή κυρώσεων σε όσους εργοδότες απασχολούν παράνομους μετανάστες.

Παράλληλα, τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας θα καταθέσουν πλαίσιο εξέτασης και κατηγοριοποίησης των παράνομων μεταναστών.

Όσον αφορά στην επαναπροώθηση μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, η κυβέρνηση ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος. Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε αναφορά στο γεγονός ότι πρεσβείες δεν βοηθούν στην αποτύπωση της κατάστασης των ευρισκόμενων σε "καθεστώς ανοχής" μεταναστών, όσων δηλαδή βρίσκονται στην Ελλάδα για σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης και οι υφυπουργοί Άννα Νταλάρα και Χρήστος Αηδόνης.


.