Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Γεροντόπουλος: Η Ν.Δ. είναι απέναντι στην λογική του "ώριμου φρούτου"


Αρθρο - παρέμβαση του πρώην βουλευτή Έβρου και νυν αναπληρωτή εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας  για την στρατηγική του κόμματός του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ



Η θεωρία του «ώριμου φρούτου», ένας πολυφορεμένος όρος στην πολιτική ορολογία, δε σημαίνει τίποτε περισσότερο από την ελπίδα της αντιπολίτευσης να κερδίσει τις εκλογές, όχι λόγω των προτάσεών της αλλά λόγω της φθοράς της κυβέρνησης. Το να επενδύεις όμως στο εκλογικό φυλλορρόημα και τη φθορά των κυβερνώντων και όχι σε πολιτικά τεκμηριωμένες προτάσεις που θα λειτουργούν προς όφελος της χώρας, είναι μια πρακτική που δεν έχει θέση στο σκεπτικό και τη λειτουργία των σύγχρονων κομμάτων. Όσοι υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία και εναποθέτουν τις ελπίδες τους για εκλογική νίκη, στην αποδοκιμασία του αντιπάλου, ουσιαστικώς υπονομεύουν το πολιτικό κύρος και την απήχηση στο εκλογικό σώμα του κόμματος που εκπροσωπούν!

Η Νέα Δημοκρατία αποκηρύσσει τέτοιες είδους θεωρίες αδράνειας και ηττοπάθειας. Κι αυτό διότι, η υποστήριξη της τακτικής της αναμονής, προκειμένου να πέσει ο αντίπαλος ως «ώριμο σύκο»:

-Προϋποθέτει, ουσιαστικώς, την παραπλάνηση της κοινωνίας με «μη θέσεις» και την υιοθέτηση της πολιτικής του «λάθρα βιώσας».

-Συνιστά μία πολιτική αδράνεια, η οποία μπορεί να είναι βολική, διότι ο μακαρίως υιοθετών αυτήν δεν εκτίθεται και δεν αναλαμβάνει το πολιτικό ρίσκο μια ρηξικέλευθης άποψης. Συγχρόνως όμως, αποκαλύπτει πολιτική κενότητα, την οποία ο ψηφοφόρος λαμβάνει τη δεδομένη στιγμή υπ’ όψιν και είναι φυσικό να αποστρέφεται ένα κόμμα άτολμο, χωρίς ιδέες, χωρίς προτάσεις και για τον λόγο αυτό επισφαλές στην ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών.

Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί απλώς να είναι ο διάδοχος στην εξουσία αυτών που αποδοκιμάζονται για τις πρακτικές τους.

-Επιθυμεί να πείσει τον κόσμο για τις θέσεις της που αντιστρατεύονται τη σημερινή σφόδρα αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

-Επιθυμεί να προβάλλει τις προτάσεις της, συγκεκριμενοποιώντας, τα μέτρα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα έτσι ώστε ο λαός να ξέρει τι θα ψηφίσει. Διότι μόνο όταν ο πολίτης ψηφίζει ενσυνείδητα, μπορεί να σταθεί στα δύσκολα αλληλέγγυος με την κυβέρνηση

-Επιθυμεί να καταστήσει συμμέτοχο και σύμμαχο την κοινωνία στον σκληρό αγώνα για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Έναν αγώνα που γίνεται καθημερινά σκληρότερος λόγω των ατελέσφορων ερασιτεχνισμών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.



Πηγή:  http://www.parapolitika.gr/