Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Μετανάστες σε Πεταλωτή: "Μην καταργήσετε τα προξενεία"

Εντονότατη διαμαρτυρία από τους μετανάστες της Γερμανίας στον Θρακιώτη Υφυπουργό, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Να μην κλείσουν τα ελληνικά Προξενεία στη Γερμανία ζήτησαν από τον Θρακιώτη υφυπουργό κ. Γιώργο Πεταλωτή οι μετανάστες της Γερμανίας.

Στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κολωνία ο κ. Πεταλωτής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΟΕΚ Κώστα Δημητρίου.Σε εποικοδομητικό κλίμα συζητήθηκαν οι σχέσεις με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και οι δυνατότητες παρέμβασης της ΟΕΚ τόσο στη διαμόρφωση πολιτικών έναντι της Ελλάδος όσο και του κλίματος που εκάστοτε δημιουργείται αναφορικά με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Αντικείμενο της ανταλλαγής απόψεων ήταν επίσης η αναβάθμιση του προγράμματος της δορυφορικής τηλεόρασης της ΕΡΤ για τους απόδημους, αλλά και ο χώρος των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης.

Ο κύριος Πεταλωτής αποδέχθηκε πρόταση της ΟΕΚ για συμμετοχή σε ημερίδα που θα οργανώσει η ΟΕΚ στη Βόννη με αντικείμενο το όλο πλέγμα των σχέσεων με τα γερμανικά και ελληνικά ΜΜΕ στη Γερμανία.

Ο κύριος Δημητρίου επισήμανε τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για τον Ελληνισμό της Γερμανίας η κατάργηση ελληνικών Προξενείων στη Γερμανία, δεδομένου μάλιστα ότι ούτε η σχετική απόφαση για ίδρυση ΚΕΠ στο εξωτερικό έχει υλοποιηθεί ούτε μέτρα εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού της λειτουργίας και των διαδικασιών στα Ελληνικά Προξενεία έχουν ακόμη ληφθεί. Ο πρόεδρος της ΟΕΚ παρακάλεσε τον κύριο Πεταλωτή να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Εξωτερικών τις ανησυχίες αυτές των αποδήμων της Γερμανίας.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/