Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Οι Οικοδόμοι για το σκάνδαλο των ενσήμων στην Ξάνθη

Το Σωματείο Οικοδόμων Ξάνθης έστειλαν ανοιχτή επσιτολή προς τους βουλευτές του νομού για το ζήτημα της απάτης που ξέσπασε με τα πλαστά ένσημα του ΙΚΑ, το οποίο έπληξε αρκετούς θρακιώτες οικοδόμους
                 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ 



Η Διοίκηση του Σωματείου Ένωσης Οικοδόμων Εργατών Ν. Ξάνθης και Περιφέρειας επιθυμεί να σας ενημερώσει για την μεγάλη απάτη που έγινε με τα ένσημα του Ι.Κ.Α. μέσω Internet. Ομάδες αγνώστων ατόμων υπέβαλαν μέσω internet ψεύτικες αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις στο Ι.Κ.Α. δηλώνοντας εργαζομένους και ημέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα.

Οι συνάδελφοι οικοδόμοι αφού κατέβαλαν το ποσό με την συμφωνία που είχαν κάνει με τις ομάδες ατόμων στη συνέχεια από το Ι.Κ.Α. αντίγραφο όπου τα ένσημα εμφανίζονταν κανονικά. Μετά όμως από διάστημα πέντε μηνών τα ένσημα αυτά ακυρώθηκαν. Οι συνάδελφοι οικοδόμοι μη μπορώντας να πραγματοποιήσουν τα απαραίτητα ένσημα για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω της κρίση , αναγκάστηκαν να συνεργαστούν χωρίς να γνωρίζουν την μεγάλη απάτη που γίνονταν σε βάρος τους έτσι βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Σήμερα ένας μεγάλος αριθμός οικοδόμων είναι ανασφάλιστοι και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εμείς σαν Διοίκηση επισκεφτήκαμε τον Υφυπουργό Εργασίας όπου μας υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει για το θέμα.

Ζητάμε όμως και την δική σας συμπαράσταση θέτοντας το θέμα στην Βουλή.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία.

.