Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Τρίποντο ανόδου για τον ΑΟ Ορεστιάδας

Νίκησε με 3-1 στο ντέρμπι κορυφής την ελπίδα Αμπελοκήπων και παρέμεινε αήττητος στον Γ' Ομιλο της Β' Εθνικής Βόλεϊ

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



Στα "πράσινα" βάφτηκε ένα ακόμη ντέρμπι στον Γ Όμιλο της Β Εθνικής, καθώς ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας επικράτησε με 3-1 της Ελπίδας Αμπελοκήπων στον Έβρο και παρέμεινε αήττητο κάνοντας το 9x9.


Ένα ακόμη πολύτιμο εντός έδρας τρίποντο πανηγύρισε ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας. Οι «πράσινοι» του Μπάμπη Σταματόπουλου παρουσία 400 και πλέον φίλων τους, επικράτησαν με 3-1 της Ελπίδας πραγματοποιώντας αποφασιστικό βήμα ανόδου προς την Α2.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, οι γηπεδούχοι πέτυχαν την 9η συνεχόμενη νίκη τους και διεύρυναν την διαφορά τους από τους Θεσσαλονικιούς του «δικού» μας Γιάννη Κυλίτση, ο οποίος και χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο που δεν ξέχασε την προσφορά του στην ομάδα.

Στα αγωνιστικά ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας ξεκίνησε πολύ δυνατά το ντέρμπι και με το 25-13 έκανε το 1-0 ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Η καλή απόδοση των «πρασίνων» συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ, όταν έφθασαν να προηγηθούν με 19-17. Κάπου εκεί όμως ο ΑΟΟ υπέστη μπλακ –άουτ με αποτέλεσμα η Ελπίδα να το εκμεταλλευθεί και με ένα σερί 0-8 να κάνει το 19-25 και το 1-1.

Στο τρίτο σετ έγινε πραγματική μάχη, αφού ο Αθλητικός Όμιλος έκανε τα εύκολα δύσκολα. Οι «πράσινοι» με αποτελεσματικές επιθέσεις έφθασαν στο 23-16 και όλα έδειχναν πως το σετ θα κυλούσε ομαλά προς τους γηπεδούχους. Ωστόσο η Ελπίδα μείωσε σε 23-20 και λίγο αργότερα σε 24-24. Η αντεπίθεση όμως των Θεσσαλονικέων δεν ολοκληρώθηκε μιας και με το 26-24 ο ΑΟΟ έκανε το 2-1 επαναφέροντας την τάξει στον αγώνα.

Το τελευταίο σετ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού οι Εβρίτες μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώνουν το παιχνίδι αποκτώντας από νωρίς διαφορά ασφαλείας με το 10-4. Με την ψυχολογία υπέρ τους οι παίκτες του ΑΟΟ πίεσαν από την γραμμή του σερβίς και έφθασαν εύκολα στο 25-14 και το 3-1 που τους χάρισε μια ακόμη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.


ΑΟΟ (Σταματόπουλος) : Καψαλιάρης, Αρχοντίδης, Γραμματικόπουλος, Κεμανετζής, Χουσίδης, Καρδαμανίδης, Κοκολάκης (λ), Τοπαλίδης, Δούλιας, Μποκαλίδης, Σκαρλατίδης.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ (Προπ. ΑΟΟ) : «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και κερδίσαμε ένα ακόμη σημαντικό ντέρμπι. Τα πήγαμε καλά σε σερβίς και μπλοκ, κάτι που μας έδωσε την διαφορά στα σετ και αποδιοργάνωνε το παιχνίδι της Ελπίδας. Ωστόσο δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη, ωστόσο μπορώ να πω ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα προς την άνοδο».


Πηγή:  http://orestiadavolley.blogspot.com/