Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Γεροντόπουλου με απολυμένους του TV100 και της ΕΡΤ3 στην Θεσσαλονίκη


Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ συνάντησε αντιπροσωπίες του τρίτου κρατικού καναλιού αλλά και της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης της συμπρωτεύουσας

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ;


Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε στα μέσα της εβδομάδας ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ν.Δ Άκης Γεροντόπουλος στα πλαίσια προγραμματισμένης συνάντησης με αντιπροσωπεία των απολυμένων της ΕΡΤ3 και του τηλεοπτικού σταθμού TV-100.

Στην συνάντηση αυτή τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις συμβάσεις για τον τηλεοπτικό σταθμό TV100 καταγγέλλοντας την νέα δημοτική αρχή πως δεν κράτησε τις υποσχέσεις του.

Η αντιπροσωπεία τόνισε μάλιστα πώς ήδη υπάρχει κλίμα «ανασφάλειας» ενώ αναφέρθηκαν σε δηλώσεις του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη όπου διαβεβαίωνε ότι δεν θα θιγεί κανένας εργαζόμενος και ότι «θα παρανομήσει αν χρειαστεί για τους εργαζόμενους» και ότι «οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

Στις 28 Ιανουαρίου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν, διαψεύδει τον Γιάννη Μπουτάρη και με ψυχρό τρόπο ανακοινώνει ότι δεν θα καταβληθούν μισθοί Ιανουαρίου στη ΔΕΠΘΕ και ότι οι εργαζόμενοι «θα πληρωθούν όταν θα έχουμε λεφτά». Στις 29 Ιανουαρίου, η νέα αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Σοφία Ασλανίδου, διαψεύδει τον αντιδήμαρχο και ανακοινώνει ότι οι μισθοί θα καταβληθούν κανονικά, την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου.

Στην συνέχεια Στις 3 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης συγκαλεί συνέντευξη τύπου. Ανακοινώνει την ένταξη της ΔΕΠΘΕ σε πορεία «εξυγίανσης». Προαναγγέλλει την ανάθεση (από τον καταχρεωμένο κατά τη διοίκηση Δήμο) σε εξωτερικό οίκο, της σύνταξης μελέτης master plan που «θα μας πει τι να κάνουμε με τη ΔΕΠΘΕ». Αλλά προ-μελέτης (η εκ προ μελέτης), ως μέτρο της εξυγίανσης, ανακοινώνει τις απολύσεις πέντε διευθυντικών στελεχών

Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία των εργαζομένων ανέλυσαν και τις συνθήκες που επικρατούν στην κρατική ΕΡΤ3.

Από τους 180 περίπου μόνιμους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι περισσότεροι από τους 170 πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ ή στην Αριστερά.

Η μεγάλη αβεβαιότητα και η προοπτική κομματικής εκκαθάρισης, αφορά τους συμβασιούχους. Επίκειται η ανακοίνωση της κάλυψης 22 θέσεων συμβασιούχων. Το σύνολό τους υποτίθεται ότι θα καλυφθεί από ισάριθμους δημοσιογράφους εκ των 38 που έχουν προϋπηρεσία ως συμβασιούχοι. Στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι, κάποιοι εξ` αυτών με 2-3 παιδιά, δάνεια, κ.λ.π. Όμως και οι υπόλοιποι είναι υποαπασχολούμενοι.

Ο νέος κανονισμός και οι προβλέψεις των συμβάσεων για μη απασχόληση σε ανταγωνιστικό μέσο, αποτελεί ένα ακόμα «όχημα» κομματικής ευνοιοκρατίας. Ως ανταγωνιστικά μέσα χαρακτηρίζονται φυσικά τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά, καθώς και οποιαδήποτε παρουσία.