Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

1.500 θέσεις εργασίας για ανέργους σε ΟΤΑ της Ξάνθης


Το εξήγγειλε η Λούκα Κατσέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ


Από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ξεκινούν τα δύο νέα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας που στοχεύουν στην απασχόληση αρκετών χιλιάδων ανέργων σε όλη την Ελλάδα μέσα από διάφορες δράσεις μέσω δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.


Από τη Διομήδεια ξεκίνησε τις επισκέψεις

Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, συνοδευόμενη από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ε. Τσέκο ,την Πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας Β.Τσιμπίδα καθώς και τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, ξεκίνησε τη σειρά των επισκέψεών της στην Ξάνθη, από τη Διομήδεια. Η Υπουργός βρέθηκε στο χώρο της δημοτικής επιχείρησης κατασκευής παραδοσιακών ενδυμασιών ΕΝΔΥΩ , όπου την υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου.

Αφού περιηγήθηκε στο χώρο και ανέφερε ότι πρόκειται για πρωτοποριακή ιδέα και διέξοδο απασχόλησης στον τομέα του πολιτισμού ως αναπτυξιακού κεφαλαίου, συζήτησε με το Δήμαρχο Βασίλη Τσολακίδη ζητήματα του Δήμου που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Ο Δήμαρχος ανέφερε το ζήτημα της κατασκευής Εργατικών Κατοικιών στη Γενησέας καθώς και την επαναλειτουργία του Γραφείου του ΟΑΕΔ στο Δήμο, ζητώντας τη συνδρομή της Υπουργού για την υλοποίησης των αιτημάτων.

Εν συνεχεία επισκέφθηκε και επιθεώρησε τον Παιδικό Σταθμό της Εργατικής Εστίας που είχε αντιμετωπίσει προβλήματα στατικής επάρκειας και επιδιορθώθηκε πρόσφατα και κατέληξε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας.


Σύσκεψη στη Νομαρχία για τους Δήμους

Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη στην οποία έλαβαν μέρος επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής μέριμνας Ιρφάν Ουζούν ο μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, δήμαρχοι, οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου, του Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ξάνθης.

Αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των φορέων γύρω από τα προβλήματα της περιοχής, η υπουργός ενημερώθηκε για μια αξιόλογη έρευνα που πραγματοποίησε η ΤΕΔΚ Ξάνθης με θέμα τις «Ανάγκες και τις δυνατότητες των δήμων της ΠΕ Ξάνθης για απασχόληση ανέργων μέσω της πράξης: Δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της ενίσχυσης της κοινωνικής εργασίας σε τοπικό επίπεδο».

Η έρευνα αναγκών και δυνατοτήτων περιλαμβάνει τους δήμους Ξάνθης, Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου και αφορά 1.418 ωφελούμενους διαφορετικών ειδικοτήτων μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας για την ΠΕ Ξάνθης. Μετέφερε τα συγχαρητήριά της για την ετοιμότητα των φορέων της περιοχής που αποδεικνύουν έμπρακτα την καλή λειτουργία της αιρετής τοπικής αυτοδιοίκησης β΄ βαθμού.


Ομιλία στο Επιμελητήριο

Στο Επιμελητήριο της Ξάνθης η Υπουργός παρουσίασε τα δύο προγράμματα του Υπουργείου που θα αποφέρουν χιλιάδες θέσεις στην περιοχή της Ξάνθης για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρόκειται για το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας που θα υλοποιηθεί στους ΟΤΑ της περιοχής και θα απορροφήσει 1.500 εργαζόμενους καθώς και το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Στήριξης της Απασχόλησης που αφορά σε 2.000 θέσεις στο σύνολο της Περιφέρειας. Αμέσως μετά την ομιλία της η Υπουργός Εργασίας υπέγραψε με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, το πρωτόκολλο συνεργασίας για με το οποίο παραχωρεί στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας τη διαχείριση του προγράμματος.


Yποδοχή από συνδικαλιστές στο Επιμελητήριο

Κατά την είσοδό της στο Επιμελητήριο, την Υπουργό υποδέχτηκαν απολυμένοι της Αλουμύλ και του Καζίνο, συνδικαλιστές καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ.

Ακούστε ένα αποσπάσμα της ομιλίας της Υπουργού Εργασίας με αναφορά στη Μάσκα του Γκίνες, το Καρναβάλι της Ξάνθης και το καλλιτεχνικό εργαστήρι ΕΝΔΥΩ της Διομήδειας.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/