Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Αντίθετο στα κέντρα φύλαξης μεταναστών το Διδυμότειχο

Εξέδωσε ψήφισμα το
Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης


                              ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ



Εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε υλοποίηση δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής – Φύλαξης – Κράτησης μεταναστών εντός των ορίων του Δήμου Διδ/χου.

Επίσης δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη δημιουργία φράχτη στα χερσαία σύνορα στην περιοχή της Βύσσας , γιατί η δημιουργία του δε θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα, απλώς θα το μετατοπίσει στον Κεντρικό και Νότιο Έβρο. Ο Δήμος Διδ/χου δεν μπορεί να δεχτεί περαιτέρω υποβάθμιση. Η ίδρυση Κέντρων Φύλαξης θα απαξιώσει ακόμη περισσότερο την περιοχή μας και θα οδηγήσει στην ερήμωσή της , καθώς και στην αποτροπή προσέλκυσης παραγωγικών επενδύσεων. Θα αποτελέσει τροχοπέδη στην αξιοποίηση του φυσικού κάλλους και του τεράστιου αρχαιολογικού - πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας και θα αποτρέψει την τουριστική επισκεψιμότητα , στην οποία προσβλέπουμε .

Ο τόπος μας χρειάζεται άλλου είδους βιώσιμες επενδύσεις κι όχι τριτοκοσμικού τύπου επενδύσεις.

Ζητάμε τη στελέχωση του Α.Τ. Διδ/χου , καθώς και του Τ.Α. Διδ/χου με το απαραίτητο προσωπικό και τα ανάλογα μέσα.

Απαιτούμε την συσστράτευση όλων των πολιτικών εκπροσώπων της περιοχής (Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφεριάρχης, βουλευτές) στη διεκδίκηση του αυτονόητου, που είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας.

.