Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Αντίθετο στα κέντρα φύλαξης μεταναστών το Διδυμότειχο

Εξέδωσε ψήφισμα το
Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης


                              ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ



Εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε υλοποίηση δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής – Φύλαξης – Κράτησης μεταναστών εντός των ορίων του Δήμου Διδ/χου.

Επίσης δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη δημιουργία φράχτη στα χερσαία σύνορα στην περιοχή της Βύσσας , γιατί η δημιουργία του δε θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα, απλώς θα το μετατοπίσει στον Κεντρικό και Νότιο Έβρο. Ο Δήμος Διδ/χου δεν μπορεί να δεχτεί περαιτέρω υποβάθμιση. Η ίδρυση Κέντρων Φύλαξης θα απαξιώσει ακόμη περισσότερο την περιοχή μας και θα οδηγήσει στην ερήμωσή της , καθώς και στην αποτροπή προσέλκυσης παραγωγικών επενδύσεων. Θα αποτελέσει τροχοπέδη στην αξιοποίηση του φυσικού κάλλους και του τεράστιου αρχαιολογικού - πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας και θα αποτρέψει την τουριστική επισκεψιμότητα , στην οποία προσβλέπουμε .

Ο τόπος μας χρειάζεται άλλου είδους βιώσιμες επενδύσεις κι όχι τριτοκοσμικού τύπου επενδύσεις.

Ζητάμε τη στελέχωση του Α.Τ. Διδ/χου , καθώς και του Τ.Α. Διδ/χου με το απαραίτητο προσωπικό και τα ανάλογα μέσα.

Απαιτούμε την συσστράτευση όλων των πολιτικών εκπροσώπων της περιοχής (Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφεριάρχης, βουλευτές) στη διεκδίκηση του αυτονόητου, που είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας.

.