Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ο Στυλιανίδης μιλά λίγο πριν την παρουσίαση του βιβλίου του


«Με Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνο Καραμανλή δεν θα φτάναμε εδώ», εκτιμά ο βουλευτής Ροδόπης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το βιβλίο του Βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ και Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, παρουσιάζεται σήμερα στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης στην Κομοτηνή. Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Ενεργοί Πολίτες, Σύγχρονα Διαδραστικά κόμματα, μια συγκριτική προσέγγιση», από τις εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ.

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι:

Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γραμματέας Π.Ε. της ΝΔ, Βουλευτής Αρκαδίας

Γιώργος Φλωρίδης, Βουλευτής Κιλκίς ΠΑΣΟΚ, τ. Υπουργός

Κωνσταντίνος Ρέμελης, Πρύτανης ΔΠΘ, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,

Ανδρέας Παπαμιμίκος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.



Μιλώντας ωστόσο στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για το νέο του βιβλίο, τόνισε ότι επιχειρείται ένα άνοιγμα των πολιτών, προκειμένου να αισθάνονται μέτοχοι στις αποφάσεις που λαμβάνονται και στο τελικό πολιτικό αποτέλεσμα που παράγεται. Σημείωσε ότι πρέπει ξανά οι πολίτες να νιώσουν ενεργό κομμάτι της κοινωνίας και της πολιτικής. Παράλληλα θα πρέπει να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, μέσω νέων τρόπων έκφρασης των πολιτών. Σε ότι αφορά το ερώτημα αν αυτοί οι νέοι τρόποι έκφρασης απαιτούν και νέα άτομα στην πολιτική, αντέτεινε την ένδεια που υπάρχει στη χώρα μας πια ικανών πολιτικών να χειρίζονται κρίσεις Συγκεκριμένα ανέφερε «ότι αν γυρίσουμε σε παλιότερες δεκαετίες στις εποχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, θα όρθωναν το ανάστημά τους και δεν θα άφηναν την κατάσταση να φτάσει σε αυτό το σημείο της αβασάνιστης υιοθέτησης των όσων λένε οι δανειστές, την καταρράκωση της χώρας μας και την άσχημη αντιμετώπιση από διαφόρους. Οι πολιτικοί αυτοί άνδρες είχαν άλλο εκτόπισμα και κύρος που δεν το έχει η τωρινή κυβέρνηση. Σφάλματα βέβαια έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ωστόσο είπε τα ΌΧΙ της όταν έπρεπε, λ.χ. στο Βουκουρέστι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για τα Σκόπια, το άνοιγμα με τον αγωγό στη Ρωσία, το άνοιγμα με τους Κινέζους», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Στο θέμα ότι οι πολιτικοί όπου και αν εμφανισθούν δημόσια, δέχονται την συσσωρευμένη δυσαρέσκεια και οργή των πολιτών, ο κ. Στυλιανίδης σχολίασε ότι αυτό έχει να κάνει με την ισοπέδωση των πάντων που κάνουν τα μεγάλα κανάλια. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εγώ έχω δει Βουλευτές να πασχίζουν για τις περιφέρειές κι όμως όλοι αυτοί που είναι και οι περισσότεροι, δεν φαίνονται πουθενά, γιατί δεν τους αγγίζουν τα μεγάλα κανάλια. «Η προσπάθεια με αυτό το βιβλίο έχει και αυτό το στόχο, να δείξει ότι υπάρχουν πολιτικοί που παλεύουν και διεκδικούν για το καλό του τόπου τους. Χαίρομαι γιατί υπάρχει ανταπόκριση από τους πολίτες στο νέο πόρταλ που λειτουργεί η ΝΔ και δέχεται απόψεις και προτάσεις από τους ίδιους τους πολίτες. Αυτό είναι που θέλουμε η διαδραστικότητα», υποστήριξε ο κ. Στυλιανίδης.

Τέλος αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, που θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα(σ.σ. κατά πάσα πιθανότητα το επόμενο Σαββατοκύριακο).


Πηγή: http://www.telegramm.gr/