Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τα έξοδα λειτουργίας της βιβλιοθήκης στη Μύκη της Ξάνθης θέλει να αναλάβει ο Πρ. Εμφιετζόγλου

Άγνοια για την επιστολή δηλώνουν όμως οι συνεργάτες της κ. Διαμαντοπούλου, οι οποίοι ενημερώθηκαν από δημοσιογράφους όταν επιχείτησαν να μάθουν τις προθέσεις του Υπουργείου!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την πρόθεση του να αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας της ελληνόφωνης βιβλιοθήκης της Μύκης Ξάνθης, για τα επόμενα 10 χρόνια, γνωστοποίησε στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της «Μηχανικής», Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Ο κ. Εμφιετζόγλου, ο οποίος πληροφορήθηκε για το επικείμενο κλείσιμο της βιβλιοθήκης, της μοναδικής ελληνόφωνης στα πομακοχώρια της Ξάνθης, από δημοσιεύματα του Τύπου, λόγω οικονομικών προβλημάτων, κινητοποιήθηκε άμεσα και έστειλε επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να της γνωστοποιήσει τις προθέσεις του αλλά και να ενημερωθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου και το κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Στο κείμενο της επιστολής του κ. Εμφιετζόγλου, σημειώνεται ότι « Κυρία Υπουργέ, πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι κλείνει η βιβλιοθήκη Μύκης, η μόνη ελληνική βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια Ξάνθης, για λόγους οικονομικούς.

Σας γνωρίζω ότι αναλαμβάνω τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης της εν λόγω βιβλιοθήκης για όσο διάστημα απαιτείται, μέχρι και 10 χρόνια.

Εν αναμονή της απαντήσεώς σας».


Άγνοια όμως για την επιστολή αυτή του κ. Εμφιετζόγλου δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας, τόσο το γραφείο Τύπου όσο και το γραφείο της Υπουργού. Η «Φωνή» επιχείρησε να επικοινωνήσει με την κ. Διαμαντοπούλου, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό καθώς η ίδια βρισκόταν σε πολύωρη σύσκεψη, όμως οι συνεργάτες της με τους οποίους μιλήσαμε, μας είπαν επί λέξει πως «δεν έχουμε στα υπόψη μας καμία τέτοια επιστολή και επομένως δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε». Μάλιστα, προκειμένου να τους διευκολύνουμε αναγκαστήκαμε εμείς οι ίδιοι να στείλουμε την επιστολή του κ. Εμφιετζόγλου μέσω φαξ στο γραφείο της Υπουργού, χωρίς πάντως μέχρι σήμερα να έχουμε λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση για τις προθέσεις του Υπουργείου.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Εμφιετζόγλου έστειλε την επιστολή στο Υπουργείο στις 24 Φεβρουαρίου, η οποία μάλιστα και πρωτοκολλήθηκε με αριθμό 1798. Παραμένει όμως άγνωστο για ποιο λόγο αυτή δεν κατέληξε μέχρι σήμερα στα χέρια της κ. Διαμαντοπούλου. Γραφειοκρατία ή σκοπιμότητες;



Πηγή:  http://fonirodopis.gr/