Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Κατασκοπευτικό θρίλερ με Έλληνα στην Τουρκία


«Συλλάβαμε Έλληνα πράκτορα», λένε οι γείτονες


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
ΤΗΣ «SABAH» ΚΑΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ



Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εφημερίδα Sabah ισχυρίζεται οτι η τουρκική ΜΙΤ κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα ελλήνων πρακτόρων αλλά και πρακτόρων που δούλευαν για την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γεώργιος Αμουτζόπουλος, ο οποίος εργάζονταν σε τουρκική τράπεζα που εξαγοράστηκε απο ελληνική τράπεζα αλλά και η τουρκάλα σύζυγος του Μπιρντέμ Τσετίνκαγια ήταν απο τα βασικά στελέχη αυτού του κυκλώματος. Το κατηγορητήριο που έχει ετοιμάσει το στρατοδικείο, αναφέρει οτι η ΜΙΤ άρχισε να διαρρέει εσκεμμένα πληροφορίες απο τον Μάϊο του 2009 για να καταφέρει να διαπιστώσει τον τρόπο που "φεύγουν" οι στρατιωτικές πληροφορίες προς την Ελλάδα. Διότι υπήρχαν σχετικές υποψίες και πληροφορίες. Ολη η έρευνα ξεκίνησε μετα απο καταγγελία του Ιδρύματος Ερευνών της Τουρκίας (TUBITAK).

H εφημερίδα Sabah αναφέρει οτι ο Αμουτζόπουλος μέσω της συζύγου του "αγόραζε" διάφορες στρατιωτικές πληροφορίες τις οποίες τις έστελνε στην Ελλάδα.

Οι στρατιωτικός εισαγγελέας υποστηρίζει οτι πολλά σχέδια ανάπτυξης οπλικών συστημάτων που κατασκέυαζαν οι στρατιωτικές βιομηχανίες ASELSAN, HAVELSAN αλλά και τα σχέδια του TUBITAK είχαν περάσει σε χέρια ελλήνων πρακτόρων ή πρακτόρων που δούλευαν για την ΕΥΠ.

Ο εισαγγελέας αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα. Δυο υπάλληλοι του ΤUBITAK, o Tζουνέιτ Χακαν Μπαγτζίογλουλλαρι και ο Αϊσάμ Ακσεςμ έδιναν πληροφορίες στον Γιουτζέλ Τσιπλί. αυτός τις μετέφερε στον αρχηγό του κυκλώματος στον αγιωματικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού Ιμπραχίμ Σεζέρ, αυτός τις έδινε στην Μπιρντέμ Τσετίνκαγια η οποία είναι σύζυγος του Αμουτζόπουλου. Τελικός προορισμός όλων αυτων των πληροφοριών μέσω του Αμουτζόπουλου ήταν η Ελλάδα.

Τα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος συνελήφθησαν πριν απο λίγους μήνες.


Πηγή: http://www.onalert.gr/