Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

"Ιστορίες για κρουστά" σήμερα στην Ξάνθη

Η ομάδα κρουστών της ΦΕΞ α παρουσιάσει τη δουλειά της στους δρόμους της πόλης, οδηγώντας το φιλόμουσο κοινό στις «ιστορίες για τα κρουστά»

ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ;



«Ιστορίες για Κρουστά», μια παράσταση γεμάτη τραγούδια, ρυθμό, παλμό και παράδοση

Ο πολύπειρος μουσικός Βασίλης Βασιλάτος, μέσα από τη δυναμική και το πολυπρισματικό έδαφος του ρυθμού, τολμά δικές του πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και τραγούδια, με έντονα παραμυθικά και θεατρικά στοιχεία. Παράλληλα, κρατώντας το νήμα της ελληνικής παράδοσης, ξεδιπλώνει ήχους, ρυθμούς και μελωδίες που συνομιλούν με τη βαλκανική, την έθνικ και τη τζαζ μουσική σκηνή, χαρτογραφώντας το ιδιαίτερο ηχόχρωμα του γκρουπ.

Τα κρουστά μουσικά όργανα, αλλά και αντικείμενα που αποκτούν μουσικές διαστάσεις, αποτελούν απλώς την αφορμή πνευστά και έγχορδα –κλαρινέτο, κοντραμπάσο, ακουστική κιθάρα, ακορντεόν, βιολί– αγκαλιάζουν τα παιχνιδίζοντα ρυθμικά μοτίβα, ενδύουν αρμονικά στίχους και μελωδίες, και κεντούν το «πανηγύρι» που στήνεται επί σκηνής.

Η ωριμότητα και η συνθετική πρόταση των κομματιών συναντούν τη ζωηρότητα και την ερμηνευτική τόλμη των μουσικών, σε μια πολυάνθρωπη παράσταση που θα μείνει αξέχαστη.

Τρίτη, 01/03 ώρα: 20:30

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

.