Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Στα δύο ευρώ η σούπερ αμόλυμβδη στον Έβρο

Είναι ένας από τους τέσσερις πιο ακριβούς νομούς της χώρας

Στα ύψη εκτοξεύονται τα καύσιμα λόγω των ταραχών στη Λιβύη

ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ;


Στα ύψη εκτοξεύεται η τιμή του λίτρου της αμόλυβδης βενζίνης. Στα 1,64 ευρώ το λίτρο, στο περιθώριο των αναταραχών στη Λιβύη. Νέο άλμα στις τιμές του αργού πετρελαίου. Κεφαλλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος, Χανιά και Κυκλάδες παραμένουν οι ακριβότεροι νομοί της χώρας


Στα νέα επίπεδα - ρεκόρ, 1,64 ευρώ ανά λίτρο, έφθασε σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης, μετά από «άλμα» ενός λεπτού ανά λίτρο που έκανε το Σαββατοκύριακο.

Το προηγούμενο υψηλό στις τιμές των καυσίμων ήταν 1,635 ευρώ, στις 21 Ιανουαρίου. Σωρευτικά, από την αρχή του μήνα η μέση τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, λόγω των ταραχών σε Αίγυπτο και Λιβύη που αύξησαν τις διεθνείς πετρελαϊκές τιμές.

Κεφαλλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος, Χανιά και Κυκλάδες παραμένουν οι ακριβότεροι νομοί της χώρας, με τιμές που κλιμακώνονται έως 1,837 ευρώ το λίτρο.Στον αντίποδα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Ημαθία, Αθήνα, Ανατολική Αττική και Κιλκίς είναι οι φθηνότεροι νομοί με τιμές που ξεκινούν από 1,627 ευρώ.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά είναι το γεγονός ότι η σούπερ αμόλυβδη σε τέσσερις νομούς της χώρας (Χανιά, Ρέθυμνο, Μεσσηνία και Έβρος) πωλείται έως 1,999 ευρώ το λίτρο.

Σημειώνεται πως η ευρεία σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στη διακίνηση υγρών καυσίμων μετατέθηκε τελικά για την ερχόμενη Πέμπτη.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης η μέση τιμή σήμερα είναι 84,8 λεπτά το λίτρο, αυξημένη κατά 4,6 λεπτά σε σχέση με την αρχή του μήνα. Η μέση τιμή ξεκινά από 82,1 λεπτά στη Δράμα και κλιμακώνεται έως 90,2 στην Κέρκυρα, ενώ η μέγιστη φθάνει έως και 96 λεπτά το λίτρο.

Στο μεταξύ, νέο άλμα σημειώνουν οι τιμές του αργού στις συναλλαγές της Δευτέρας, καθώς διατηρείται η ανησυχία μεταξύ των επενδυτών για τις πολιτικές αναταραχές στον αραβικό κόσμο και τον αντίκτυπο στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.


Πηγή:  http://www.faretra.gr/