Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Θρακιώτικη πρωτιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Δήμος Μαγγίνας στους αγώνες που έγιναν στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο Αττικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στο Μαρκόπουλο της Αττικής και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό κέντρο ιππασίας διεξήχθη την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, το πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, όλων των κατηγοριών. Έστω και έμμεσα, η Αλεξανδρούπολη ήταν εκεί και διακρίθηκε αφού ο Αλεξανδρουπολίτης Δήμος Μαγγίνας που ξεκίνησε ως αθλητής του ΜΓΣ Εθνικού κατέκτησε την πρώτη θέση στους άνδρες.

Πάνω από 1000 αθλητές και αθλήτριες από 130 σωματεία όλης της χώρας συμμετείχαν στις διάφορες ηλικιακές κατηγορίες, συναγωνιζόμενοι για την κατάκτηση της νίκης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο κάτω από «καλές» σχετικά συνθήκες για τη διεξαγωγή τέτοιου είδους αγώνες.

Στους άνδρες νικητής ήταν ο Δήμος Μαγγίνας (ΟΣΦΠ) για δεύτερη συνεχή χρονιά. Όσον αφορά την κούρσα των ανδρών, επικράτησε ένας πανικός στην εκκίνηση, με αποτέλεσμα πολλοί να μην βρίσκονται εκεί έτοιμοι, και καθυστέρησαν να ξεκινήσουν. Εξαρχής ξεχώρισαν τέσσερις αθλητές με κόκκινες εμφανίσεις, Μαγγίνας, Παρμάκης, Θεοδωρακάκος και Μερούσης και έμειναν μόνοι μπροστά μετά τα μέσα της διαδρομής, αρχικά και με τον Καραβίδα που αργότερα έμεινε πιο πίσω, όπως και προς το τέλος και ο Μερούσης. Ο Μαγγίνας προπορεύτηκε 500μ πριν τον τερματισμό, και ο Παρμάκης επικράτησε του Θεοδωρακάκου για τη δεύτερη θέση.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/