Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Γ. Πεταλωτής: Δεν εξετάζουμε ανασχηματισμό ή εκλογές

Κατηγορηματικός ο Κομοτηναίος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ



Ο πρωθυπουργός δεν εξετάζει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ή τη σύσταση κυβερνητικής επιτροπής, δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής, αρνούμενος ότι η κυβέρνηση κινείται χωρίς πυξίδα. Εξαπέλυσε νέα επίθεση στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι «πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι καμιά κρίση δεν ξεπερνιέται, αν δεν υπάρχει υψηλός βαθμός σύμπνοιας και συμπόρευσης».

"Δυστυχώς, για ορισμένους οι έννοιες της σύμπνοιας και της συμπόρευσης περιορίζονται στο δικό τους μικρόκοσμο, στα δικά τους μικρά συντεχνιακά και κομματικά συμφέροντα. Συμπορεύονται μόνο μεταξύ τους, ενστερνίζονται συνωμοσιολογίες, μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά ζητήματα, τα οποία είναι καίρια", υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η κοινωνία τους ξεπερνάει.
Ερωτηθείς για τη χθεσινή συνέντευξη Ραγκούση, με την οποία ο υπουργός Εσωτερικών τασσόταν υπέρ συνταγματικής ρύθμισης για τον έλεγχο του χρέους, ο Γ. Πεταλωτής είπε πως "εφόσον και αν τεθεί ζήτημα συνταγματικής πρόβλεψης, υπάρχει θέμα ανοιχτό προς συζήτηση για την πρόβλεψη της δημοσιονομικής ισορροπίας. Και φθάνουμε μέχρι εκεί".

Σχολιάζοντας τις φραστικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί πολιτικά πρόσωπα, υποστήριξε ότι "κάποιες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια πλευρά, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα, να αποκόψουν τη σημερινή κυβέρνηση, σε όλη της τη σύνθεση, να έχει επαφή με τον απλό Έλληνα πολίτη".
Επανέλαβε ότι "ουδείς λόγος υφίσταται" για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. "Οι εκλογές δεν εξυπηρετούν κανέναν ο οποίος σκέπτεται τον τόπο μας και φυσικά όσοι απεργάζονται τέτοια σενάρια, έχουν τους δικούς τους λόγους", είπε.


Κριτική στα... κόμματα για τα χρέη τους

Κληθείς να τοποθετηθεί γιατο σημερινό πρωτοσέλιδο της "Ε", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα βάλει τάξη στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στα οικονομικά των κομμάτων, ώστε να υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα υπερχρέωσής τους στο μέλλον.

"Αλλά και τα κόμματα θα πρέπει από μόνα τους να συναισθανθούν ότι όντας σε μία τέτοια κατάσταση και σε μία οικονομική κρίση αυτού του μεγέθους, να είναι τα πρώτα, οι πρώτοι σχηματισμοί που επιβάλλεται να επιδείξουν την απαιτούμενη προσοχή και υπευθυνότητα", συμπλήρωσε.


Πηγή:  http://www.enet.gr/