Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Εύκολη επανεκλογή Κυμπαρίδη στον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης

Ποιους στόχους θέτει ο επανεκλεγείς πρόεδρος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ




Εκ νέου πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης εξελέγη ο Γιώργος Κυμπαρίδης μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια των οποίων ψήφισαν 241 από σύνολο 281 εγγεγραμμένων στο Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης. Εξ αυτών όσον αφορά στους προέδρους τα έγκυρα ήταν 219, τα λευκά 14 και τα άκυρα 8, ενώ για τους συνδυασμούς έγκυρα ήταν 234 και λευκά και άκυρα 7 ψηφοδέλτια.


Ο κ. Κυμπαρίδης έλαβε 165 ψήφους και η κ. Φακιρίδου έλαβε 54. Έλαβαν ο κ. Ντάσιος 53 ψήφους, η κ. Βοϊτσίδου 103, η κ. Χατζηαντωνίου 139, ο κ. Σπύρου 81, η κ. Παυλίδου 105, ο κ. Κυριαζής 108, ο κ. Οικονόμου 93, η κ. Μιχαλιτσούδη 81, ο κ. Καρασαβίδης 89, ο Εμρέ Αχμέτ 45, ο Χασάν Μουσταφά 30. Από τον συνδυασμό της κ. Φακιρίδου η κ. Ευστρατίου έλαβε 26 ψήφους, ο κ. Μπιζαϊντές 13 και ο κ. Τεπερίδης 22 ψήφους. Πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Κυμπαρίδης ενώ όσον αφορά στους συμβούλους εκλέγονται ο κ. Καρασαβίδης, ο κ. Οικονόμου, ο κ. Κυριαζής, η κ. Παυλίδου, ο κ. Σπύρου η κ. Χατζηαντωνίου και η κ. Βοϊτσίδου. Από τον συνδυασμό της κ. Φακιρίδου εκλέγεται η ίδια.


Στόχος μας η ανάδειξη του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου

Ο μεγάλος στόχος αυτή τη στιγμή του Δικηγορικού Συλλόγου είναι να αναδείξει μέσω της αναπαλαίωσης το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο την ιστορία του τόπου, σύμφωνα με τον κ. Κυμπαρίδη. «Ένα από τα πλέον ιστορικά κτίρια της πόλης που σηματοδότησε σε πολύ δύσκολες εποχές μια άλλη πορεία της Ροδόπης θα πρέπει ουσιαστικά να αποκτήσει αυτό το κύρος που του αξίζει, έχοντας βέβαια ως γνώμονα ότι η αναπαλαίωσή του δεν έχει μουσειακή αξία και μόνο, αλλά θα είναι ένα ιστορικό κτίριο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Εφετείου και της Εισαγγελίας του Εφετείου Θράκης. Ένα χρηστικό κτίριο, ένας πυλώνας θεσμικός, όπως είναι αυτός του Εφετείου, που δίνει άλλο κύρος στην περιοχή αποτελεί πολύ μεγάλο στόχο, σε μια εποχή που δεν υπάρχουν χρήματα και δύσκολο να προχωρήσεις σε αναπαλαιώσεις κτιρίων που είναι και δαπανηρές. Στόχος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης για άλλη μια φορά είναι να προσπαθήσει, όχι μόνο για λόγους λειτουργικότητας του δικού του χώρου, αλλά και για την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής να φροντίσει με όποιες συντονισμένες ενέργειες στην ολοκλήρωση αυτού του έργου της αναπαλαίωσης».

Δύσκολο το πεδίο δράσης που έχουμε μπροστά μας

Οι εκλογές των δικηγορικών συλλόγων της χώρας έγιναν σε μια περίοδο πραγματικά τα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της δικαιοσύνης δεν αφήνουν σε εφησυχασμό κανέναν από τους δικηγόρους. Σύμφωνα με τον κ. Κυμπαρίδη «έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο πεδίο δράσης που αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και στην πορεία των πραγμάτων και στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο υπάρχουν προβλήματα για τα οποία οι δικηγόροι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση Είναι δύσκολη η περίοδος, η οποία βέβαια έχει και ένα τόνο αισιοδοξίας που προκύπτει από το γεγονός ότι αναδεικνύονται νέες διοικήσεις στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας και μπορούμε να προχωρήσουμε με αυτό το πνεύμα αισιοδοξίας αλλά και με προτάσεις για να μπορέσουμε να έχουμε μια ορθολογική ανάπτυξη σε κάθε επαγγελματικό χώρο».

 
Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/