Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Βιοαγρόκτημα για συνταξιούχους αποκτά η Αλεξανδρούπολη!

Μετά από σχετική πρόταση του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη προς το Δημοτικό Συμβούλιο

ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ;


Βιοαγρόκτημα για συνταξιούχους, θα αποκτήσει η Αλεξανδρούπολη, μετά από σχετική πρόταση του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή σκοπεύει να δημιουργήσει το Βιόκτημα σε μια έκταση που εντοπίστηκε από το γραφείο ακίνητης περιουσίας στη θέση ΜΗΧΑΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, συγκεκριμένα δύο ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου έκτασης 11250 και 8200 τ.μ. και εν συνόλω 19450 τ.μ.

Ο καθορισμός των τμημάτων 80-100 τ.μ. και ο σχεδιασμός θα γίνει από εθελοντές τοπογράφους και αρχιτέκτονες μηχανικούς της πόλης που η εργασία τους θα μπαίνει σε δημοτική παρακαταθήκη για να πληρωθεί σε μελλοντικούς καλύτερους καιρούς.

Οι εργασίες υποδομής θα γίνουν από δημοτικά μηχανήματα και συνεργεία, αλλά και από εθελοντές ιδιώτες που θα μπουν στο σύστημα παρακαταθήκης εργασίας.

Ο Δήμος θα δημιουργήσει την υποδομή των χαλικοστρώσεων του νερού, του ηλεκτρικού ρεύματος, κ.λ.π. και θα παρέχει του απαιτούμενους σπόρους και φυτά για την καλλιέργεια από τους συνταξιούχους, με βαθμό προτεραιότητας εφ' όσον υπάρξει μεγαλύτερη του άνω αριθμού προσφορά, το χαμηλότερο εισόδημα τους και γενικότερα τις ανάγκες ενός εκάστου.


Στις δηλώσεις του ο κ. Λμαπάκης σημείωσε χαρακτηριστικά:

"Θεωρώ σημαντικό το γεγονός της δημιουργίας βιοαγροκτήματος 20 στρεμμάτων πάνω από την ΥΕΒ, όπου με τα πόδια οι συνταξιούχοι, η τρίτη ηλικία, θα μπορεί να πηγαίνει και να καλλιεργεί ο καθένας 100 τμ.

Ένας τύπος μπαξέ που θα τους παρέχονται δωρεάν σπόροι και μηχανήματα και οδηγίες από γεωπόνο για να τα καλλιεργούν. Έτσι θα ασκούνται σωματικά και θα αυξήσουν και το εισόδημά τους κατά 100-150 ευρώ το μήνα. Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ενέργεια. Και θα ακολουθήσει και η δημιουργία παντοπωλείου για τους φτωχούς όπου με έκπτωση 20% θα μπορούν να προμηθεύονται διάφορα καταναλωτικά είδη".


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/