Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη για τα Spesial Olympics στον Έβρο

Η τρίτη μεγαλύτερη αποστολή των αγώνων θα φιλοξενηθεί στην Αλεξανδρούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Σύσκεψη με αντικείμενο την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση της φιλοξενίας των αθλητών των Special Olympics από 20-24 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη, ως πόλη-Αμφιτρύων, λίγες ημέρες πριν τους Παγκόσμιους Αγώνες Αθήνα 2011, καθώς και την διοργάνωση της λαμπαδηδρομίας στην Αλεξανδρούπολη στις 18 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης -Πρέσβης Καλής Θελήσεως για την Βόρεια Ελλάδα, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και μέλη της Τοπικής Επιτροπής.

«Η Αλεξανδρούπολη θα υποδεχθεί 380 αθλητές των Special Olympics, 330 από τη Ρωσία και 50 από τη Βουλγαρία και είναι η τρίτη μεγαλύτερη αποστολή που θα φιλοξενηθεί στην περιοχή μας, ενόψει της οργάνωσης των αγώνων «Special Olympics Αθήνα 2011». Προσπαθούμε όλοι μαζί, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Τοπική Επιτροπή να οργανώσουμε με το καλύτερο τρόπο τη φιλοξενία των παιδιών και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις τους, όπως οι προπονήσεις τους σε 23 αθλήματα» είπε ο κ. Ζαμπουνίδης μετά το τέλος της σύσκεψης και πρόσθεσε: «Επίσης και οι τρείς φορείς, μέχρι τον Ιούνιο που θα γίνει η φιλοξενία των αθλητών, θα συνδιοργανώσουμε μια σειρά από εκδηλώσεις με στόχο να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία για όλα αυτά τα παιδιά με νοητική αναπηρία που μας χρειάζονται.

Χαίρομαι που ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υιοθετεί την πρόταση μας και αφιερώνει αυτή τη χρονιά και τις εκδηλώσεις που θα κάνει, όπως τα Ελευθέρια, στους Special Olympics και τον ευχαριστούμε επίσης, και τον Δήμαρχο προσωπικά, για τη βοήθεια που θα προσφέρει, όπως την παραχώρηση των αθλητικών χώρων. Όπως, επίσης, ευχαριστούμε και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, η οποία είναι αρωγός σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, καθώς επίσης και για την παραχώρηση ενός γραφείου, που είναι το «σπίτι» για τα παιδιά με διανοητική αναπηρία»

Από την πλευρά της η κ. Νικολάου τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις της στην Τοπική Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics. «Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε αρωγοί και να αναδείξουμε ως σημαντικό γεγονός την παρουσία στην περιοχή μας των 380 αθλητών. Μέχρι την άφιξη της αποστολής, θα πρέπει όλοι να βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία, στα σχολεία, παντού, ότι έχουμε παιδιά όχι με ειδικές ανάγκες αλλά με ειδικές ικανότητες. Εμείς θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον πρόεδρο και τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής ότι θα είμαστε εθελοντές σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια»

Τέλος ο κ. Λαμπάκης υπογράμμισε ότι θα προσφέρει ότι χρειάζεται από πλευράς μηχανισμού υποστήριξης και παραχώρησης γυμναστηρίων «προκειμένου αυτοί οι αθλητές, οι οποίοι είναι αθλητές και αγωνιστές ταυτόχρονα της ζωής, να έχουν ό,τι καλύτερο, τόσο για την προετοιμασία τους, όσο και για τη φιλοξενία τους. Είπα σε όλα το ναι με βάση τη ψυχή μου, γιατί σε τέτοιο αίτημα δεν μπορείς παρά να πεις ολόψυχα το ναι και να στηρίξεις με κάθε δύναμη ό,τι έχει σχέση με τους αγώνες αυτούς.

Πραγματικά θα δείτε ότι οι μηχανισμοί του δήμου θα προσφερθούν και οι άνθρωποι του, οι αιρετοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα στα πέρατα της γης, ότι εδώ στην Αλεξανδρούπολη, στον Έβρο, υπάρχουν πάνω απ’ όλα άνθρωποι».

.