Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο στην ανατολική Θράκη

Ανοιχτή πρόσκληση για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων σε βάθη από 10 έως 150 μέτρα  απηύθυνε προς κάθε ενδιαφερόμενο η τουρκικών συμφερόντων εταιρεία Extrem Energy Inc.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ανοιχτή πρόσκληση για την πραγματοποίηση ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων σε βάθη από 10 έως 150 μέτρα στο ανατολικό Αιγαίο απηύθυνε προς κάθε ενδιαφερόμενο η τουρκικών συμφερόντων εταιρεία Extrem Energy Inc.

Πρόσφατες σεισμικές έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Τουρκία κάνουν λόγο για την πιθανότητα ύπαρξης 1 δισ. βαρελιών πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των ελληνικών νησιών της Λέσβου και της Χίου, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στον κόλπο του Τσανταρλί.

Την άδεια για τη διεξαγωγή των ερευνών αυτών έδωσε η τουρκική κυβέρνηση το 2008.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Extrem Energy Inc., οι σεισμικές έρευνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2012, ενώ έως τον Απρίλιο του 2011 θα πρέπει να έχει γίνει η πρώτη διερευνητική γεώτρηση.

Εμπορικά εκμεταλλεύσιμες ποσότητες πετρελαίου ανακαλύφθηκαν πρόσφατα σε κοντινή περιοχή με ανάλογα χαρακτηριστικά, αλλά και στη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Θράκης.

Η εν λόγω εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει εκεί την παραγωγή.


Πηγή:  http://www.enet.gr/