Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ευχές για τρόπαιο και γεμάτο γήπεδο στην Ορεστιάδα

Λιγότερο από ένα 24ωρο για τον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ηρακλή

ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


Στο Δημαρχείο Ορεστιάδας πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό. Οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων ευχήθηκαν να σηκώσουν την κούπα, ενώ οι διοργανωτές περιμένουν ένα κατάμεστο γήπεδο από υγιείς φιλάθλους.
Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς δήλωσε: "Εμείς αγαπάμε τον αθλητισμό και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Η ομάδα βόλεϊ έχει διαπρέψει την τελευταία 20ετία και έχει τροφοδοτήσει με παίκτες τις υπόλοιπες ομάδες. Είμαι χαρούμενος γιατί η ομάδα μετά από κάμψη που είχε, από φέτος θα ανέβει στην Α2. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε να στηρίξουμε την προσπάθεια της ΕΟΠΕ και να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στην Ορεστιάδα, σαν μία επιπλέον διοργάνωση μαζί με όλες τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι αγαπάμε το βόλεϊ. Θέλουμε να μυήσουμε τη νεολαία να ακολουθήσει τα χνάρια του αθλητισμού.

Στα πλαίσια της οικονομικής δυσκολίας, πήραμε την μεγάλη απόφαση να προσφέρουμε τη διοργάνωση στους κατοίκους χωρίς εισιτήριο. Όλοι θα έρθουν με προσκλήσεις και θα έχουν τη χαρά και την ευτυχία να δούνε έναν αγώνα χωρίς επιβάρυνση".


«Να γεμίσει το γήπεδο με υγιείς φιλάθλους»

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης επεσήμανε: «Όταν πριν από οκτώ μήνες αναλάβαμε την ευθύνη της ομοσπονδίας, στόχος μας ήταν να βοηθήσουμε το άθλημα να αναπτυχθεί και κυρίως στην περιφέρεια. Με στρατηγική και πολιτική, υπήρξε πλάνο και βλέπετε την εφαρμογή του. Το ένα μέρος του πλάνου ήταν η αναβάθμιση των κυπέλλων και η διεξαγωγή των τελικών στην περιφέρεια. Είμαι μάλιστα εξαιρετικά ευτυχής που η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που κάνουμε γίνεται σε μια πόλη που έχει γράψει ιστορία. Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να δουν έναν πολύ καλό αγώνα, βοηθώντας την ανάπτυξη στην περιοχή. Στόχος μας επίσης είναι να γεμίσει το γήπεδο με φιλάθλους, πραγματικούς, σωστούς και υγιείς, χωρίς ακρότητες και χωρίς επεισόδια. Όλη η προσπάθεια γίνεται με την πολιτεία, τον δήμο, την ομοσπονδία και την αστυνομική διεύθυνση. Έχουμε βάσιμες ελπίδες να δούμε έναν όμορφο αγώνα σε ένα γεμάτο εύχομαι γήπεδο με παρουσία σωστών φιλάθλων».


«Ο καλύτερος και να είναι ο... Ηρακλής»

Ο προπονητής του Ηρακλή Φρέντι Μπρουκς είπε: «Να ευχαριστήσουμε τον δήμο για τη φιλοξενία και την ομοσπονδία για τη διεξαγωγή του τελικού. Θα είναι πάρα πολύ καλό παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν δείξει τη δύναμη που έχουν και ποιότητα βόλεϊ. Εύχομαι αυτό το κύπελλο να το σηκώσει ο καλύτερος που πιστεύω ότι θα είναι ο Ηρακλής. Ο κόσμος να διασκεδάσει αυτή τη μεγάλη γιορτή».

Ο αρχηγός του Ηρακλή Αντρέι Κράβαρικ σημείωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμο και την ομοσπονδία που βρισκόμαστε σε μία πόλη που έχει μεγάλη ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ. Είμαι σίγουρος πως δεν είναι τυχαίο που βρισκόμαστε εδώ. Έχω δει ότι η ομάδα ανεβαίνει στην Α2 και εύχομαι με όλη μου την καρδιά να είναι στην Α1 εκεί που ανήκει, εκεί που άνηκε τόσα χρόνια. Προσωπικά χαίρομαι ιδιαίτερα που σε αυτή την ηλικία βρίσκομαι σε άλλον έναν τελικό κυπέλλου. Είναι ξεχωριστή γιορτή και στιγμή για μένα, γιατί το τελευταίο κύπελλο το κατέκτησα το 2006 στην Αμαλιάδα. Λείπουμε αρκετά χρόνια από τίτλους στο κύπελλο και χαίρομαι πάρα πολύ που αύριο θα μπορώ να σταθώ απέναντι στον Ολυμπιακό και να παλέψουμε για το κύπελλο. Η ομάδα είναι πανέτοιμη για την αυριανή φιέστα. Θα γίνει ένα πολύ καλό και ωραίο παιχνίδι και θα το διασκεδάσει όλος ο κόσμος και οι ομάδες».


«Ο καλύτερος και να είναι ο... Ολυμπιακός»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Καλμαζίδης επεσήμανε: «Είναι τριπλή χαρά για μένα αυτός ο τελικός. Πρώτον γιατί βρίσκομαι με την ομάδα μου για να διεκδικήσω ένα κύπελλο, δεύτερον γιατί την Ορεστιάδα την έχω αγαπήσει και την έχω μέσα στην καρδιά μου και τρίτον γιατί θα παίξω απέναντι σε μία ομάδα που επίσης την έχω αγαπήσει. Είμαι απολύτως σίγουρος πως θα έχει μεγάλη επιτυχία ο τελικός.

Η Ορεστιάδα έχει αποδείξει πολλές φορές πως αγαπάει και ξέρει από βόλεϊ. Είναι η μητρόπολη του βόλεϊ και από τις λίγες πόλεις που ξέρουν τόσο καλά το άθλημα. Ελπίζω να ξαναδούμε την Ορεστιάδα ψηλά και να βάλει γερές βάσεις να επιστρέψει στην Α1 όπου ανήκει. Ελπίζω να δούμε ένα καλό και δυνατό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος. Έχω βέβαια μια μικρή διαφωνία με τον φίλο μου τον Φρέντι. Θα ήθελα και πιστεύω πως θα είμαστε εμείς οι νικητές».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ανδρέας Ανδρεάδης είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση. Για μένα είναι χαρά να βρίσκομαι στον Έβρο και για δεύτερη φορά στην Ορεστιάδα να παίζω σε έναν τελικό, μετά το 2008, όταν ήταν ο τελευταίος που είχα κατακτήσει. Είναι η μητρόπολη του βόλεϊ και έχουν αναδειχθεί μεγάλοι αθλητές που έχουν στελεχώσει μεγάλες ομάδες. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τον τελικό που πιστεύω πως είναι 50%-50%. Όποιος είναι καλύτερος και όποιος κάνει λιγότερα λάθη και δείξει μεγαλύτερο πάθος και θέληση να το πάρει. Να νικήσει ο καλύτερος σε έναν αγώνα χωρίς επεισόδια και βιαιότητες και ελπίζω πως ο κόσμος της Ορεστιάδας που αγαπά το βόλεϊ θα γεμίσει το γήπεδο και θα γίνει το αδιαχώρητο».


«Δεν θα αφήσουμε την Ορεστιάδα μόνη της»

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ρωτήθηκε για την ομάδα της Ορεστιάδας: «Όλες οι δημοτικές αρχές έχουμε βοηθήσει τον Αθλητικό Όμιλο, όχι απλά όσο χρειαζόταν αλλά και περισσότερο από αυτό. Οι συγκυρίες οδήγησαν την ομάδα εκεί που έφτασε πριν από 3-4 χρόνια. Προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε να ορθοποδήσει και να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα κάνοντας το μεγάλο βήμα να ανεβαίνει στην Α2. Έτσι θα συνεχίσουμε και δεν θα τον αφήσουμε μόνο του ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Θα είμαστε συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος. Το βόλεϊ το αγαπάμε και το στηρίζουμε».

Ο Δημήτρης Μουζάς, στην ερώτηση αν ανησυχεί πως το γήπεδο δεν θα γεμίσει, είπε: «Δεν θα φτάσουν οι καρέκλες στο γήπεδο. Η νεολαία της περιοχής θα δώσει δυναμικό παρών. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αγώνα και τα παιδιά θέλουν κίνητρο. Μέσω του αθλητισμού μπορούν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και σε αυτό στοχεύουμε. Ήταν επιλογή μας να μην υπάρξει εισιτήριο. Αν φτάσουμε στην ακραία περίπτωση, η αστυνομία θα λάβει μέτρα».


«Μακάρι του χρόνου σε μεγαλύτερο γήπεδο»

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε από την ΕΟΠΕ πως οι δύο ομάδες πήραν από 200 προσκλήσεις, 40 κράτησε η ομοσπονδία και 1.600 έχουν τυπωθεί για τους φιλάθλους. Μάλιστα, γνωστοποιήθηκε πως δεν βγαίνουν άλλες, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να μείνουν άνθρωποι απ΄ έξω, καθώς η είσοδος για τις γυναίκες και τα παιδιά είναι ελεύθερη. «Μακάρι να είναι τόσο πολύ το ενδιαφέρον που να μην χωράει το γήπεδο και να ψάξουμε μεγαλύτερο γήπεδο για του χρόνου», σχολίασε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ανακοίνωσε πως: «Οι σχέσεις της ομοσπονδίας με την Ορεστιάδα δεν σταματάνε εδώ. Ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας της εθνικής παίδων πριν από τα τελικά της Τουρκίας, θα πραγματοποιηθεί εδώ. Θα φιλοξενηθούν επίσης οι ομάδες της Βουλγαρίας και της Ισπανίας για φιλικούς αγώνες και από εδώ θα ξεκινήσει η ομάδα για την Άγκυρα».


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/