Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση της δράσης NetSpy σε λίγο στην Κομοτηνή


Διαγωνισμός για τους μαθητές ώστε να «μάθουν για την Ευρώπη σερφάροντας»


ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ;



Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, το Ινστιτούτο Νεολαίας Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης «Νέα Γενιά σε Δράση» και «EURODESK» σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ροδόπης και το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Δήμου Κομοτηνής-θυρίδα EURODESK διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο:

«NetSpy: μαθαίνω για την Ευρώπη σερφάροντας»

την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής και ώρα: 9.00 – 13.00

Η δράση NetSpy έχει ενημερωτικό, διαδραστικό χαρακτήρα και αφορά τους μαθητές της Γ’ τάξης όλων των Γυμνασίων της Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, θα έχει τη μορφή workshop ανεύρεσης πληροφοριών μέσω Internet, όπου μαθητές ίδιας ηλικίας, επιπέδου γνώσεων και οικειότητας χρήσης του Internet, θα διαγωνιστούν στην ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ανεύρεσης πληροφοριών για θέματα όπως:

– τη νεολαία και τον πολιτισμό στην ΕΕ

– την οργάνωση και τη λειτουργία της ΕΕ

– τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την εκπαίδευση και τη νεολαία

– την ασφαλή χρήση του διαδικτύου


Στο πρώτο στάδιο στελέχη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και του Ινστιτούτου Νεολαίας θα παρουσιάσουν στους μαθητές σειρά από χρήσιμα εργαλεία που μπορούν ν’ αξιοποιηθούν από τους νέους (θα περιλαμβάνει βάσεις δεδομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το EURODESK). Στη συνέχεια οι μαθητές σε ειδικές αίθουσες θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με θέματα νεολαίας και την ΕΕ (computer based). Οι 20 πρώτοι που θα απαντήσουν σωστά θα κληθούν να συναγωνιστούν ξανά σε υψηλότερο επίπεδο ερωτήσεων.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα βραβευθούν οι τρεις καλύτεροι με έπαθλα, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά δώρα και θα τους απονεμηθούν βραβεία συμμετοχής και ενημερωτικό υλικό.

.