Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πως σχολίασαν "Νέα" και "Καθημερινή" την επίσκεψη Νταβούτογλου;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ
Ο ΝΟΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ


«Δυστυχώς η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Ελλάδα ήταν μια απογοήτευση για όσους επιθυμούν την ελληνοτουρκική προσέγγιση»...


Ο Νότης Παπαδόπουλος στα «Νέα»:

- «Η εμφάνιση του κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα εν είδει απεσταλμένου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όχι μόνο δεν βοηθάει στην ελληνοτουρκική προσέγγιση, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν εξυπηρετεί και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Τουρκίας που βασίζονται στα "ήρεμα νερά" στο Αιγαίο και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Αγκυρας. Είναι, επίσης, αντιληπτό ότι όσο η Ελλάδα βρίσκεται στο καναβάτσο, με απλωμένο χέρι για οικονομική βοήθεια από τις Βρυξέλλες, δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε ουσιώδης διαπραγμάτευση στα ελληνοτουρκικά».

* Ο Κώστας Ιορδανίδης («Καθημερινή»): «Φαίνεται ότι πρωταρχικός στόχος της διελεύσεως του κ. Νταβούτογλου από τη χώρα μας ήταν η επίσκεψή του στη Θράκη, η τηλεοπτική προβολή του ενδιαφέροντος για τους Μουσουλμάνους της περιοχής και το προσκύνημά του στο σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εκλογών στην Τουρκία, στις οποίες θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος.

Αλλά και στη Θράκη σημειώθηκαν εντάσεις και γενικώς τα συμπεράσματα είναι ότι όσο πιο κοντά ερχόμαστε, τόσο πιο πολλά μας χωρίζουν με τους Τούρκους».


Πηγή:  http://www.enet.gr/