Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ο Λοβέρδος στον Έβρο, γκαζάκια στο γραφείο του στην Αθήνα

Την ώρα που επισκέπτονταν
τα κέντρα κράτησης σε Φυλάκιο
και Τυχερό, άγνωστοι έβαζαν
εκρηκτικό μηχανισμό στο
πολιτικό του γραφείο στο Σύνταγμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στόχος επίθεσης έγινε το απόγευμα της Παρασκευής το πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο κτιρίου επί της οδού Απόλλωνος 6 στο Σύνταγμα.


Περίπου στις 17:40 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα με 12 άνδρες. Επί τόπου και ισχυρή αστυνομική δύναμη, που απέκλεισε τις οδούς Σκούφου και Απόλλωνος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από τρία γκαζάκια, περίοικοι όμως δηλωσαν στο NewsIt ότι άκουσαν δυο εκρήξεις και σπάσιμο τζαμιών. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στην πόρτα του γραφείου.

Ασφαλείς πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν ότι οι συνεργάτες του κ. Λοβέρδου που απασχολούνται στο πολιτικό του γραφείο δεν βρίσκονταν μέσα σε αυτό, αφού κανείς δεν πήγε στο κτίριο της οδού Απόλλωνος την Παρασκευή. Εργαζόμενοι στα γραφεία που επίσης στεγάζονται στο κτίριο διέφυγαν από την έξοδο κινδύνου, καθώς λόγω των πυκνών καπνών δε μπορούσαν να βγουν έξω.

Την ώρα της επίθεσης, ο υπουργός Υγείας βρίσκονταν στον Έβρο. Συνοδευόμενος από τον ομόλογό του της Βουλγαρίας επισκέφτηκαν το κέντρο κράτησης στο Φυλάκιο και χώρο κράτησης στο Τυχερό, στο πλαίσιο σύσκεψης για την αντιμετώπιση του ζητήματος των λαθρομεταναστών....

.