Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μπήκαν ανάποδα στην Εγνατία για να αποφύγουν τη σύλληψη

Έπιασαν τους λαθρομετανάστες, δεν κατάφεραν να κάνουν όμως το ίδιο με τους διακινητές τους που κατάφεραν να ξεφύγουν


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΘΡΙΛΕΡ


Πρωινές ώρες της 28.02.2011 επί της Εγνατίας Οδού Ξάνθης – Καβάλας, σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, συνελήφθησαν δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί λαθρομετανάστες πολίτες Σομαλίας, Γκάνας, Ιράν οι οποίοι επέβαιναν σε δύο (02) οχήματα τα οποία προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο και ενώ εκινούντο από Ξάνθη προς Καβάλα, ανέστρεψαν την κίνηση τους επί της Εγνατίας Οδού και κινήθηκαν προς Ξάνθη αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας με σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Λίγο αργότερα οι διακινητές (οδηγοί) των λαθρομεταναστών τοποθέτησαν κάθετα τα οχήματά τους επί της Εγνατίας Οδού και τα εγκατέλειψαν διαφεύγοντας της συλλήψεως και αναζητούνται.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι τα δύο (02) οχήματα των διακινητών είχαν κλαπεί από περιοχές του Νομού Αττικής. Τα οχήματα αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση προσήχθησαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

.