Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η Ελλάδα είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης, λέει ο Πεταλωτής


Τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης και των πολιτών για την «άνανδρη δολοφονία» των δύο αστυνομικών εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ


Τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης και των πολιτών για την «άνανδρη δολοφονία» των δύο αστυνομικών της ομάδας «Δίας», καθώς επίσης και τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της κυβέρνησης στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ενώ ευχήθηκε καλή ανάρρωση στους τραυματίες.

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι οι δύο αυτοί νέοι αστυνομικοί έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, χάθηκαν ενώ εκτελούσαν το χρέος τους απέναντι στην υπηρεσία τους για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη, έκαναν τη δουλειά τους προστατεύοντας το κοινωνικό σύνολο και βρέθηκαν μπροστά σε αιμοσταγείς δολοφόνους.

Σημείωσε παράλληλα ότι «η Ελλάδα είναι και θα συνεχίσει να είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης».

Αυτό, όπως είπε, «χάρη και στην τιτάνια προσπάθεια της ΕΛΑΣ και ειδικότερα της ομάδας «Δίας», η έγκαιρη παρουσία της οποίας, παντού όπου υπάρχει ανάγκη, έχει αναγνωριστεί από τους πολίτες ως ένα από τα θετικότερα βήματα στην κατοχύρωση της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών».

«Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει και να καμφθεί», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι πρέπει να αποσυνδέσουμε την τραγική κατάσταση της δολοφονίας των δύο νέων ανθρώπων με τις οποιεσδήποτε ελλείψεις υποδομών που υπάρχουν, «γιατί κάποιοι προσπαθούν να τα συνδέσουν».

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις, επισημαίνοντας ότι οι ανάγκες της ΕΛΑΣ «πάντοτε ήταν μεγάλες».
Υπενθύμισε δε ότι και ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει και ερωτήσεις για τις τεράστιες ελλείψεις που υπήρχαν, «πολλές από τις οποίες έχουν θεραπευτεί».

Πρόσθεσε ακόμη ότι το ελληνικό κράτος προσπαθεί να αναπληρώσει τις όποιες ελλείψεις γεννώνται σήμερα και τόνισε ότι «αυτό θα γίνεται όλο και πιο εντατικά ώστε η ΕΛΑΣ, η ηθική στήριξη της οποίας απαιτείται από όλους μας, θα ενισχυθεί με τον καλύτερο τρόπο».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο το τραγικό συμβάν να σχετίζεται με την τρομοκρατία, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «η κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι σε επίπεδο ερευνών και προτού ολοκληρωθεί η έρευνα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα».


Πηγή:  http://voria.gr/