Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για το γυμνάσιο Πέπλου


Αντιτίθεται σφόδρα στην κατάργησή τους και την συγχώνευσή του με τα Γυμνάσια Φερών

ΜΑΘΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης είναι αντίθετο στην κατάργηση του Γυμνασίου Πέπλου και στην συγχώνευσή του με τα Γυμνάσιο Φερών διότι:

1. Έχει μαθητικό δυναμικό 33 παιδιών που δημιουργεί τον ιδανικότερο αριθμό για κάθε τάξη, ήτοι 11 παιδιά κατ’ εφαρμογή άριστου εκπαιδευτικού συστήματος.

2. Η κατάργηση δημιουργεί πλείστα προβλήματα στους μαθητές που είναι εναρμονισμένοι στην ευαίσθητη ηλικία των 12-14 ετών στο οικείο περιβάλλον τους και την τοπική κοινωνία.

3. Δημιουργεί προβλήματα η καθημερινή μετακίνησή τους από πλευράς κινδύνου για την ίδια τους την ζωή στις περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων και συνθηκών που είναι σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή μας.

4. Μειώνει τον ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο των παιδιών καθόσον η καθημερινή διαδρομή θα τους αφαιρέσει, με την αναμονή περίπου , 2 ώρες ημερησίως.

5. Τέλος αποδυναμώνει την τοπική κοινωνία καθ’ όσον θα αφαιρέσει από αυτήν βιαίως, 33 παιδιά & 10 επιστήμονες καθηγητές, κάμπτοντας το ηθικό και το φρόνημα των κατοίκων του Πέπλου που θεωρούν το γυμνάσιό τους το τελευταίο προπύργιο ανάπτυξης που έμεινε στην περιοχή, η οποία είναι η τελευταία γεωγραφικά περιοχή της ηπείρου μας προς την Ασία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ
 
.