Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Έλαμψε Εβρίτης στο Sheffield της Αγγλίας!!!

7 χρυσά μετάλλια
ο σημαντικός απολογισμός
του θρακιώτη σε ευρωπαϊκό
κολυμβητικό μίτινγκ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Sheffield της Αγγλίας το Ευρωπαϊκό κολυμβητικό Disability Junior & Youth meeting ηλικιών 10-18 ετών με τη συμμετοχή των 200 περίπου καλύτερων κολυμβητών –τριων από ολόκληρη τη Μ. Βρετανία (Αγγλία, Ιρλανδία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία, Σκωτία) οι οποίοι κατοχύρωσαν τα όρια πρόκρισης των αγώνων, ανάμεσά τους και η 2 φορές χρυσή Ολυμπιονίκη του Πεκίνου και κάτοχος 4 Παγκόσμιων ρεκόρ, η 16χρονη Eleanor Simmonds.

Ο κολυμβητής του Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης και του Ηρόδικου, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ο οποίος είχε κατοχυρώσει τα όρια πρόκρισης για το συγκεκριμένο meeting, έλαβε μέρος σε συνολικά 7 ατομικά αγωνίσματα κατακτώντας ισάριθμα χρυσά μετάλλια με τρομερά ατομικά ρεκόρ προκαλώντας αίσθηση αλλά και τον θαυμασμό τόσο των διοργανωτών όσο και τις κερκίδας!

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο κολυμβητικό κέντρο Ponds Forge, ένα πραγματικό στολίδι με 50άρα πισίνα που μετατρέπεται σε 25άρες, πισίνα καταδύσεων, μικρές πισίνες, τεράστιες νεροτσουλήθρες, πισίνες με παιγνιώδης δραστηριότητες, τραμπολίνα, εστιατόρια, καφετέριες και άλλα πολλά, προκαλώντας το θαυμασμό αλλά και ταυτόχρονα θλίψη σε μας, μιας και κάτι τέτοιο δε θα δούμε ποτέ ίσως στην Ελλάδα (να σημειωθεί πως το κολυμβητικό αυτό κέντρο είναι αρκετών δεκαετιών).

Επόμενος μεγάλος στόχος του Δημοσθένη είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15-17 Απριλίου και το οποίο αποτελεί αγώνα πρόκρισης για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Βερολίνο τον Ιούλιο!

 
Πηγή:  http://gatzoli.blogspot.com/