Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ανησυχία για την επίσκεψη Νταβούτογλου μετά την τουρκική πρόκληση στην Γερμανία

Συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες μετά την ανακίνηση μειονοτικού θέματος από τον Ερντογάν μέσα στην Γερμανία

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;


Συναγερμό έχει προκαλέσει στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες που ασχολούνται με την επικείμενη επίσκεψη του τούρκου υπεξ Αχμέτ Νταβούτογλου στην Θράκη, τα όσα συνέβησαν το τελευταίο τριήμερο στην επίσημη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γερμανία.

Ο τούρκος πρωθυπουργός, που χθες ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι στις Βρυξέλλες για να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη και να παραστεί στην κηδεία του πολιτικού του μέντορα Νετσμεντίν Ερμπακάν, συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Πιο πριν, όμως, είχε μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο στάδιο του Ντίσελντορφ, την οποία παρακολούθησε ένα ενθουσιώδες πλήθος 15.000 Τούρκων μεταναστών.

Από εκεί ο Ερντογάν εγκάλεσε την Γερμανία για μη σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, ζητώντας επί παραδείγματι τα παιδιά να μαθαίνουν πρώτα τα τουρκικά και μετά τα γερμανικά. Άμεση η αντίδραση του γερμανικού υπεξ, που απάντησε με ένα «κοίτα ποιος μιλάει». Ωστόσο καταγράφηκε στον διεθνή Τύπο ότι «ο Ερντογάν προκάλεσε την Γερμανία μέσα στο Ντίσελντορφ».

Και έτσι γεννάται το ερώτημα: αν πει κάτι αντίστοιχο και ο Νταβούτογλου στην Θράκη, τι γίνεται;


 
Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/