Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

2.000 θέσεις κοινωνικής εργασίας στον Έβρο .

Ανοιχτές συσκέψεις σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ανοιχτές συσκέψεις για την παρουσίαση του προγράμματος «Κοινωνική Εργασία» από εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποιήθηκαν χτες στην Ορεστιάδα και στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία της κ. Σταματίας Παπούλια, Διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, της Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου – Μαυρανεζούλη και του κ. Σπύρου Αναστασόπουλου, στελέχους Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξήγγειλε την εφαρμογή προγράμματος με τίτλο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ», στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου 2011 για τη στήριξη της εργασίας. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η πιλοτική περιφέρεια εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος. Για την περιφερειακή ενότητα Έβρου προβλέπεται να καλυφθούν 2.000 θέσεις εργασίας.

Στη διάρκεια των συσκέψεων συζητήθηκαν οι δράσεις κοινωνικής εργασίας που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα και η διαδικασία υλοποίησης του Προγράμματος.

Σημαντική ήταν η ανταλλαγή προβληματισμών, η κατάθεση προτάσεων για δράσεις που μπορούν να αναληφθούν από τους διάφορους φορείς σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον, την υγεία, τον πολιτισμό, τον Τουρισμό, τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου είπε σχετικά «Πιστεύουμε ότι η συνεργασία των φορέων και η από κοινού διαμόρφωση σχεδίου δράσης για την δημιουργία θέσεων κοινωνικής εργασίας θα αποτελέσει εργαλείο για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προαγωγή του κοινωνικού συμφέροντos .Θα θέλαμε όμως αυτό το πρόγραμμα να λειτουργήσει ανταποδοτικά, δηλαδή όχι μόνο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας αλλά η κοινωνία να καταλάβει ότι γίνεται έργο στην γειτονιά ,στο πάρκο ,στο σχολείο, στο μουσείο»



Πηγή:  http://www.telegramm.gr/