Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Από τη Θράκη η απάντηση Σαμαρά στον Παπανδρέου


Ξεκινά η περιοδεία του αρχηγού της ΝΔ στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Από τη Θράκη ξεκινούν σήμερα οι περιοδείες του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος αμέσως μετά το Πάσχα θα επισκεφθεί «κάθε γωνιά της Ελλάδας» όπως λένε στη Λ. Συγγρού.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός θα μιλά στο το απόγευμα στο πολιτικό συμβούλιο στο ΠΑΣΟΚ, από τη Θράκη ο Αντώνης Σαμαράς θα ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να προσφέρει καμία απολύτως συναίνεση στην κυβέρνηση για το πακέτο των 23 δισ. ευρώ.

Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να αναδείξει το γεγονός ότι η κυβέρνηση, αφενός, έπεσε έξω σε όλες τις προβλέψεις της και αφετέρου, προχώρησε στην υπογραφή ενός μνημονίου το οποίο αποδείχθηκε, όπως εκτιμά, πως δεν έσωσε τη χώρα από την χρεοκοπία, όπως έλεγαν περίπου έναν χρόνο πριν τα κυβερνητικά στελέχη.

Πάντως στη ΝΔ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει με ένα επικοινωνιακό μπαράζ να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τα μέτρα που θα ανακοινωθούν. Γι’ αυτό, όπως πιστεύει, ο κ. Σαμαράς οι λεπτομέρειες των όσων έχουν αποφασιστεί θα γίνουν γνωστές σταδιακά από τους υπουργούς και όχι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Απόφαση του κ. Σαμαρά είναι να κλιμακώσει τις επιθέσεις του προς τον Γιώργο Παπανδρέου ενώ παράλληλα τα «γαλάζια» στελέχη έχουν πάρει εντολή και... οδηγίες να ανεβάσουν τους τόνους απέναντι στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τα πολλά ενδοκυβερνητικά μέτωπα που έχει ανοιχτά ο «τσάρος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο να καταθέσει η ΝΔ πρόταση μομφής κατά του κ. Παπακωνσταντίνου επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς, όπως εκτιμούν πολλοί βουλευτές, κατ’ αυτόν τον τρόπο η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστεί να συνταχθεί πίσω από τον υπουργό Οικονομικών και να εμφανιστεί ότι στηρίζει απόλυτα την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.


Πηγή:  http://www.real.gr/