Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Hμερίδα για το Interregστην Αλεξανδρούπολη

Μεγάλο ενδιαφέρον από Έλληνες και Βούλγαρους για το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Διασυνοριακής Συνεργασίας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Eλληνοβουλγαρική Ημερίδα Ενημέρωσης για το Πρόγραμμα ευρωπαϊκής διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία (2007-2013), γνωστό μέχρι σήμερα ως Interreg, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Grecotel της Αλεξανδρούπολης.

Στη σημαντική ημερίδα που έγινε με την ευκαιρία της υπογραφής από το Σωκράτη Ξυνίδη της 2ης Πρόσκλησης που είναι σε ισχύ, συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από τις διαχειριστικές αρχές Ελλάδας και Βουλγαρίας καθώς και πλήθος στελεχών και ενδιαφερομένων για το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη.

Βασικό αντικείμενο ήταν η ενημέρωση γύρω από τις παραμέτρους του προγράμματος, τις επιλέξιμες δράσεις, τον τρόπο υλοποίησης και το γενικότερο πλαίσιο που διέπει την προκήρυξη του προγράμματος για φορείς του δημοσίου και ιδιώτες, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εδαφικής συνοχής και διασυνοριακής συνεργσίας.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του προγράμματος, αφορούν σε 5 τομείς ενδιαφέροντος που είναι Περιβάλλον, Πολιτισμός και Τουρισμός, Υγεία και κοινωνικά θέματα, Επιχειρηματικότητα και ανθρώπινες πηγές, προσβασιμότητα. Μετά το τέλος των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για κάθε τομέα ενδιαφέροντος.


Αυστηρότεροι όροι και μετρήσιμα αποτελέσματα

Βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την προκήρυξη του προγράμματος, είναι η αυστηροποίηση των όρων έγκρισης και υλοποίησης των προγραμμάτων και η έμπαρκτη προτροπή προς τους συμμετέχοντες εταίρους σε Ελλάδα και Βουλγαρία, προκειμένου να προχωρήσουν σε δράσεις με προφανή και μετρήσιμα αποτελέσματα, στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας.

Στην ημερδία συμμετείχαν αρκετά στελέχη από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα, αρκετοί παράγοντες φορέων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου καθώς επίσης και ιδιώτες σύμβουλοι επιχειρήσεων από την περιοχή της Ξάνθης.

Χαιρετισμός απηύθυναν κατά την έναρξη τον εργασιών οι εκπρόσωποι του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Γιώργος Όύστογλου. Η αίθουσα του ξενοδοχείου Grecotel ήταν κατάμεστη από έλληνες και βούλγαρους συμμετέχοντες.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/