Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Επίσημο έγγραφο: η Θράκη είναι η πλέον απειλούμενη περιφέρεια της χώρας

ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;




Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί την "πλέον απειλούμενη Περιφέρεια της Χώρας", με κριτήριο την έκθεση στον κίνδυνο της φτώχειας.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας Θεόδωρου Τσέκου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη.

"Η κατάσταση αυτή συνδέεται με τον ακριτικό και συνοριακό χαρακτήρα (κάτι που από μειονέκτημα μπορεί να μεταβληθεί σε πλεονέκτημα λόγω διεύρυνσης της ΕΕ), με τη σημαντική σημασία του πρωτογενή τομέα τόσο στη διαμόρφωση του ΑΕΠ όσο και στην απασχόληση, με την αποβιομηχάνιση των τελευταίων ετών, καθώς και με τη βραδύτητα προσαρμογής του παραγωγικού προτύπου και του προτύπου απασχόλησης της Περιφέρειας στις απαιτήσεις της αγοράς" αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο.

Η στρατηγική αντιμετώπισης της κατάστασης αφορά στην επαγγελματική κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση του εργατικού δυναμικού, αλλά την ενίσχυση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας ομάδων που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα (γυναίκες, νέοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες).

.