Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Λεφτά υπάρχουν: Bungalows για παράνομους μετανάστες στον Εβρο!

Προβλέπονται χώροι ψυχαγωγίας και πρότυπη νοσηλευτική μονάδα σε ειδικό χωριό που θα κατασκευαστεί
Θα μας κοστίσει ένα εκατ. ευρώ εφάπαξ και πέντε χιλιάρικα ημερησίως, αλλά θα τους έχουμε ως... βασιλιάδες
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ετοιμάζουν στον Εβρο «γερμανικό λουξ» χωριό, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, για την εγκατάσταση παρανόμων μεταναστών. Το χωριό θα αποτελείται από οικίσκους με κλιματισμό, ενώ θα προσφέρεται διατροφή με ειδικό διαιτολόγιο για χριστιανούς και μουσουλμάνους. Ακόμη προβλέπονται χώροι ψυχαγωγίας, πρότυπη νοσηλευτική μονάδα, οικήματα για πλυντήρια ρούχων ενώ σε όλους τους παράνομους μετανάστες θα δίνονται ειδικά «κιτ υποδοχής» με είδη ρουχισμού και καθαριότητας! Παράλληλα θα διαθέτει και κέντρο ελέγχου που θα λαμβάνει εικόνα από 32 κάμερες οι οποίες θα παρακολουθούν τις κινήσεις μέσα στον οικισμό.


Πρόταση Γερμανών και Ελλήνων

Η πρόταση για το επονομαζόμενο «Πρότυπο κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών» υποβλήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από έναν γερμανικό όμιλο που ασχολείται με διαχείριση νοσοκομειακών μονάδων και υπηρεσίες καθαριότητας και τροφοδοσίας. Παράλληλα στην ίδια πρόταση υπάρχει συμμετοχή από ελληνική εταιρεία που κατασκευάζει ειδικούς οικίσκους.

Ηδη έχει ληφθεί αρχική απόφαση των επιτελών του Υπουργείου για την κατασκευή αυτού του οικισμού «πολυτελείας» για λαθρομετανάστες σε συνδυασμό με την αγορά πλωτών μέσων για την παραμονή προσφύγων και σε αυτά. Αυτός ο οικισμός ίσως να είναι η «απάντηση» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα επικριτικά σχόλια της πρόσφατης έκθεσης του State Department, η οποία κάνει λόγο για «άθλιες συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών στη χώρα μας».


Διαμονή ανά δύο

Σύμφωνα με την πρόταση στον οικισμό θα έχουν την δυνατότητα διαμονής περίπου 250 αλλοδαποί, εισερχόμενοι στη χώρα από την περιοχή του Εβρου. Συνολικά θα κατασκευαστούν περίπου 45 οικίσκοι από τους οποίους οι 25 θα χρησιμοποιούνται για τη διαμονή των αλλοδαπών. Δηλαδή σε κάθε οικίσκο θα διαμένουν συνολικά 10 άτομα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει παραδοθεί στους αρμοδίους της λεωφόρου Κατεχάκη «ο κάθε οικίσκος θα έχει θερμαντικά σώματα και air condition. Θα έχει πέντε διαμερίσματα στα οποία θα διαμένουν από δύο άτομα. Το κάθε διαμέρισμα θα έχει διπλή κουκέτα, κουνουπιέρα, διάφορα αξεσουάρ και δύο καθρέφτες, ενώ θ ακολουθεί τα πρότυπα του αμερικανικού στρατού».


Βοηθητικοί χώροι

Στην εγκατάσταση θα υπάρχουν και άλλοι 20 οικίσκοι, που θα φιλοξενούν χώρους τουαλέτας, κουζίνας, ιατρικών κέντρων, πλυντήρια ρούχων, εστιατόρια και χώροι ψυχαγωγίας. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή παιδικής χαράς, ενώ στο κέντρο ελέγχου του οικισμού, θα στέλνουν εικόνα οι κάμερες που θα εγκατασταθούν περιμετρικά και μέσα στο «καμπ» των παρανόμων μεταναστών.

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία αφορά τη σίτιση των μεταναστών. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο «ο καθορισμός των τριών γευμάτων ημερησίως, θα γίνεται με γνώμονα την ισορροπημένη διατροφή, τους θρησκευτικούς περιορισμούς και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες για εγκύους, παιδιά, ασθενείς και βρέφη».


Κιτ υποδοχής

Τελος σε κάθε παράνομο μετανάστη που θα συλλαμβάνεται και θα οδηγείται στον οικισμό θα παραδίδεται ένα ειδικό «κιτ υποδοχής» που θα περιλαμβάνει οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σετ ξυριστικών, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες και άλλα αναγκαία είδη. Ανάμεσα στα άλλα προβλέπεται ότι στις μητέρες με βρέφη θα παραδίδονται αμέσως κούνιες, μπιμπερό, πάνες κλπ. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις το ημερήσιο κόστος διαμονής των 250 παρανόμων μεταναστών σε αυτό το χωριό θα ανέρχεται περίπου στις 5.000 ευρω.


Πηγή:  http://www.tovima.gr/