Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μαθητές της Ροδόπης προωθούν τα ντόπια φυτά

Σπάει ρεκόρ φέτος ο αριθμός των σχολείων που συμμετέχουν στην ημέρα αφιερωμένη στην διάδοση των ντόπιων ποικιλιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και η ομάδα εθελοντών «Βελανιδιά» πιστοί στο ραντεβού τους με την εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι» γιορτάζουν για 10η χρονιά την ημέρα που είναι αφιερωμένη στη διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών. Εφέτος ο αριθμός των σχολείων που συμμετέχουν έχει πιάσει ρεκόρ. Συμμετέχουν το 9ο Νηπιαγωγείο, τα 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 6ο, 8ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία, το Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής, τα 2ο και 4ο Μειονοτικά Σχολεία, το Οσμανιέ και το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής. Το Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου συμμετέχει επίσης με δική του εκδήλωση. Ο Δήμος Κομοτηνής στέκεται αρωγός τους.

«Οι ντόπιοι σπόροι πάνε από τη μάνα στην κόρη. Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας και η κληρονομιά μας. Αντέχουν στην ξηρασία, στους δυνατούς ανέμους και στις ασθένειες. Μπορούν και δίνουν κάθε χρόνο σπόρο. Έχουν χρώματα κι αρώματα φερμένα από χιλιάδες χρόνια μακριά. Είναι νόστιμοι και γευστικοί. Έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά», γράφουν τα παιδιά σε σχετική εργασία που ετοίμασαν.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν, όπως κάθε χρόνο, φυτά ντόπιων ποικιλιών που καλλιέργησαν μαθητές και εθελοντές. Τα παιδιά μας δίνουν μαθήματα...

Σάββατο 16 Απριλίου στις 11:00 π.μ.

9ο Δημοτικό Σχολείο πίσω από το ξενοδοχείο Ξενία


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/