Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Νέα αποτροπή εισόδου μη νομίμων μεταναστών στη χώρα

Μετά από συνεργασία αστυνομικών
της Αλεξανδρούπολης και ανδρών
της Frontex στην περιοχή Τυχερού

           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τις πρώτες πρωινές ώρες της 10/04/2011, στην περιοχή Τυχερού, Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με Αξιωματούχους του FRONTEX απέτρεψαν την είσοδο στη Χώρα μας, είκοσι πέντε (25) περίπου μη νομίμων μεταναστών, τους οποίους μετέφερε με φουσκωτή λέμβο ένας (1) διακινητής.

Συγκεκριμένα, οι Αστυνομικοί και οι Αξιωματούχοι, κατόπιν πολυήμερης κατόπτευσης της παρέβριας περιοχής του Τυχερού, ενετόπισαν σημείο αποβίβασης μη νομίμων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και έθεσαν την περιοχή υπό παρακολούθηση.

Την 02.10΄ ώρα της 10-04-2011, με τη χρήση τεχνικών μέσων, εντόπισαν μία (1) φουσκωτή λέμβο, στην οποία επέβαιναν είκοσι πέντε (25) περίπου άτομα και έπλεε προς την Ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου. Οι Αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενέδρα στην Ελληνική όχθη του ποταμού, στο εντοπισθέν σημείο αποβίβασης, προκειμένου να συλλάβουν τον διακινητή και τους λοιπούς επιβαίνοντες στη λέμβο.

Ο διακινητής επιχείρησε να αποβιβάσει τους αλλοδαπούς τελικά σε άλλο σημείο της όχθης του ποταμού και όταν οι Αστυνομικοί κινήθηκαν προς το νέο σημείο αποβίβασης, αυτός τους αντιλήφθηκε και οδήγησε εσπευσμένα την λέμβο στην Τουρκική όχθη, όπου την εγκατέλειψε και μαζί με τους λοιπούς αλλοδαπούς τράπηκαν σε φυγή πεζοί, προς το Τουρκικό έδαφος.

Η φουσκωτή λέμβος, παρασυρόμενη από το ρεύμα του ποταμού και την εξωλέμβια μηχανή, η οποία παρέμεινε σε λειτουργία, κατέληξε στην Ελληνική όχθη και κατασχέθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

.