Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Άρωμα Θράκης στο Ζωγράφειο Λύκειο

Έδωσαν ραντεβού στο Πέραν και τραγούδησαν Μάνο Λοΐζο μαθητές

ΠΟΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ;
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ραντεβού στο Πέραν έδωσαν το Σαββατοκύριακο μαθητές και εκπαιδευτικοί της Αλεξανδρούπολης και της Πόλης με συνδετικό κρίκο τη μουσική

Τραγούδια του Μάνου Λοϊζου ζωντάνεψαν μνήμες και συναισθήματα στο Ζωγράφειο Λύκειο το Σάββατο που μας πέρασε. Ερμηνευτές οι μαθητές της χορωδίας του 6ου Δημοτικού σχολείου της Αλεξανδρούπολης , την οποία διεύθυνε η μουσικός Χριστίνα Μπαρμπαγιάννη.

Την πρόσκληση της ιστορικής σχολής αποδέχτηκαν με χαρά και ταξίδεψαν στο Πέραν 48 μαθητές ,γονείς και εκπαιδευτικοί. Την ομάδα συνόδεψε η διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου κυρία Δώρα Σαμίδου με τις δασκάλες κυρίες Μένη Σωτηριάδου και Ζωή Γκαρνέτα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπαιδευτικοί του Ζαππείου Εκπαιδευτηρίου και της Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Οι φωνές και η μουσική των παιδιών έδωσαν πνοή ζωής στο Ζωγράφειο Λύκειο που έχει ιδρυθεί και λειτουργεί από το 1893. Η μουσική του Μάνου Λοϊζου και η ερμηνεία των μικρών μαθητών απογείωσαν τη συγκίνηση των παραβρισκόμενων.

Η μουσικός κυρία Μπαρμπαγιάννη δήλωσε «Η καρδιά της ομογένειας χτύπησε στο Ζωγράφειο Λύκειο. Η συγκίνησή μας ήταν μεγάλη και αυθόρμητα η εκδήλωση μετατράπηκε σε ένα πανηγύρι της ομογένειας . Χορέψαμε και τραγουδήσαμε όλοι μαζί, γονείς και παιδιά. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για όλους μας και ιδιαιτέρως για τα παιδιά μας. Ο λυκειάρχης κύριος Ιωάννης Δερμιτζόγλου μας προέτρεπε να αφήσουμε τα παιδιά να περιηγηθούν στις αίθουσες του λυκείου για να πλημμυρίσει ο χώρος από τις φωνές και τη ζωντάνια τους, πράγμα που λείπει στη Ζωγράφειο . Να τον ευχαριστήσουμε πολύ για τη φιλοξενία του.»

Στο τέλος της εκδήλωσης το Ζωγράφειο Λύκειο παρέθεσε μικρή δεξίωση στους μικρούς καλεσμένους και τους συνοδούς τους στον επάνω όροφο του Λυκείου με θέα το Βόσπορο.

Ο λυκειάρχης κ. Ιωάννης Δερμιτζόγλου θέλοντας να τιμήσει τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους απένειμε απολυτήριο τίτλο του Ζωγράφειου Λυκείου και τόνισε ότι τέτοιες εκδηλώσεις τους γεμίζουν με δύναμη ώστε να συνεχίζουν το έργο τους.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/