Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Οβελίας στο σπίτι για τους Θρακιώτες

Κομμένα τα ταξίδια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων Βορείου Ελλάδος
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΣΟΙ
ΤΕΛΙΚΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ;


Οβελία στο σπίτι φαίνεται ότι θα ψήσουν φέτος οι περισσότεροι Βορειοελλαδίτες σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων που παραθέτει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Μαντούσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μαντούση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι μέχρι στιγμής κρατήσεις για προορισμούς του εξωτερικού δείχνουν πτώση 25%-30% και για προορισμούς του εσωτερικού πτώση της τάξης του 35%-40%.

Κάποιοι ωστόσο θα καταφέρουν να ταξιδέψουν και γι' αυτούς οι δημοφιλέστεροι προορισμοί, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το Ντουμπάι, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Πράγα, η Βαρκελώνη και η Βουδαπέστη για το εξωτερικό και για την Ελλάδα τα Χανιά, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Μυτιλήνη, η Πάτμος και η Χίος.

Οι Άγιοι Τόποι, αν και αποτελούν παραδοσιακό πασχαλινό προορισμό, δεν προτιμήθηκαν φέτος λόγω των εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Μαντούσης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το 70% των ενδιαφερόμενων πολιτών πραγματοποιεί τις κρατήσεις του με μετρητά παρά τη δυνατότητα άτοκων δόσεων που δίνουν οι κάρτες, ενώ πρόσθεσε ότι η δυναμική των παραδοσιακά καλών πελατών των τουριστικών πρακτόρων, συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι, έχει περιοριστεί κατά 50% καθώς δεν κλείνουν πλέον έγκαιρα τις εκδρομές τους, αλλά φροντίζουν πρώτα να τακτοποιήσουν άλλες εκκρεμότητες και ύστερα να διαπιστώσουν αν μπορούν τελικά να ταξιδέψουν.

.